ANO rezolūcijas projektā vēršas pret ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija un Ķīna ANO Drošības padomē iesniegušas rezolūcijas projektu, kuras mērķis ir nepieļaut, ka teroristi Sīrijā un tuvākajā reģionā izmanto ķīmiskos ieročus, trešdien paziņoja Krievijas sūtnis ANO Vitālijs Čurkins.

Ar patlaban spēkā esošajām rezolūcijām, kas aizliedz Sīrijā izmantot ķīmiskos ieročus, nav pietiekami, lai vērstos pret šiem draudiem, sacīja diplomāts, piebilstot, ka rezolūcijas projekts, kas ir «samērā vienkāršs teksts», aizpildīs šo «spraugu».

«Mēs atskārtām, ka pastāv šis caurums, trūkstošais posms. Mēs nekā nedarām sakarā ar iespēju, ka teroristi tiešām gatavojas ražot ķīmisko ieročus,» skaidroja Čurkins.

Rezolūcijā ANO dalībvalstis tiks mudinātas ziņot Drošības padomei par visiem gadījumiem, kad nevalstiskie spēlētāji ir lietojuši ķīmiskos ieročus vai arī gatavojas tos ražot.

«Tas var būt ir ierobežots solis, bet mēs uzskatām, ka šis solis ir nepieciešams, un tas var kalpot kā atbaidītājs,» sacīja Čurkins.

Rūpīgs monitorings teroristus varētu atturēt no tā, ka viņi lieto ķīmiskos ieročus un tad vainu uzveļ Sīrijas valdības spēkiem, sacīja diplomāts.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu