Āboltiņa: «Vienotības» jaunievēlētā valde aicinās Priedi paskaidrot savus izteikumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas «Vienotība» jaunievēlētā valde aicinās partijas biedri Kandavas novada domes deputāti Ingu Priedi paskaidrot savus homofobiskos izteikumus sociālajā vietnē «twitter.com», pēc apstiprināšanas partijas priekšsēdētājas amatā žurnālistiem sacīja Solvita Āboltiņa.

Viņa pauda, ka partijas iekšienē bijušas diskusijas par Priedes rīcību, tomēr, pirms pieņemt kādu lēmumu, esot nepieciešams viņu uzklausīt. Āboltiņa norādīja, ka, visticamāk, valde nosodīs Priedes izteikumus.

Partijas līdere arī atzina, ka «Vienotībā» pašlaik ir pietiekami daudz problēmu, tostarp Veiko Spolīša rīcība, vadot automašīnu alkohola reibumā, par ko partijā izskanējuši dažādi viedokļi.

«Vienotības» jaunievēlēto valdi Āboltiņa raksturoja kā rīcībspējīgu, īpaši paužot prieku par bijušā eirokomisāra Andra Piebalga ievēlēšanu tās sastāvā. Savukārt, komentējot pārvēlēšanu partijas priekšsēdētājas amatā, politiķe sacīja, ka partija viņai paudusi pārliecinošu uzticību, kas viņai bijusi ļoti svarīga, lai varētu turpināt darbu.

Viņa arī kategoriski noliedza vairāku partijas biedru pausto, ka «Vienotībā» trūkst iekšējo diskusiju un liberāli domājošie tiek apklusināti. «Tas ir mazlietiņ pārsteidzoši,» viņa teica. Āboltiņa uzsvēra, ka partija rīko daudz diskusiju, kā arī Saeimas frakcijā plaši pārrunāts partnerattiecību regulējums. «Nav tēmu, par kurām nedrīkst runāt. Nevar būt sarunas, ka kāds no viedokļiem ir pareizs vai nepareizs,» uzsvēra partijas līdere.

Savukārt Saeimas deputāts Andrejs Judins, kurš arī kandidēja uz partijas priekšsēdētāja krēslu, bet netika ievēlēts, žurnālistiem pauda cerību, ka Āboltiņa pēc kongresa izdarīs secinājumus un uzklausīs citu partijas biedru viedokli, jo «Vienotībā» «viss nav ideāli un daļai ir atšķirīgs skatījums».

Jau ziņots, ka Priede savā «Twitter» kontā, diskutējot par homoseksuāļiem, rakstīja: «paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība». Tas izraisīja asu reakciju, vairāki « Vienotības « biedri rosināja Priedi izslēgt no partijas rindām, savukārt partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars norādīja, ka nekavējoties aicinās to izskatīt valdē, bet, ņemot vērā, ka partijas valdei bija beigušās pilnvaras, to var darīt tikai pēc jaunās valdes ievēlēšanas. Pēc skandāla Priede atsauca sevi no partijas valdes.

«Vienotība» sestdien partijas kongresā ievēlēja partijas vadību. Par Āboltiņas pārvēlēšanu partijas līderes amatā balsoja 334 no 520 biedriem. Partijas valdes locekļi būs premjere Laimdota Straujuma, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna, Eiropas Parlamenta deputāti Artis Pabriks, Krišjānis Kariņš, Sandra Kalniete, finanšu ministrs Jānis Reirs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas deputāti Andrejs Judins, Kārlis Šadurskis, Edvards Smiltēns, Aleksejs Loskutovs, kā arī Ilma Čepāne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu