Āboltiņa: «Vienotību» nevar tik viegli izsist no noteiktā ceļa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotību» nevar tik viegli izsist no noteiktā ceļa, sestdien kongresā, uzrunājot partijas biedrus, sacīja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

«»Vienotība» nekad nav solījusi brīnumus – svētlaimīgu dzīvi visiem rīt uz pusdienlaiku. Taču mēs no savas pieredzes zinām, ka ar neatlaidīgu darbu ir iespējams sasniegt cerēto. Un tieši tādēļ mūs nevar tik viegli izsist no nospraustā ceļa,» viņa teica.

Partijas līdere uzsvēra, ka kongresā ne tikai jānosaka nākotnes mērķi, bet rūpīgi jāizanalizē iepriekš paveiktais. «Iepriekšējie divi gadi mums visiem ir bijis nopietnu izaicinājumu, smaga darba un pārbaudījumu laiks. Ir pagājušas trīs vēlēšanas, kurās «Vienotība» ir sevi pierādījusi ar cienījamiem, tomēr atšķirīgiem rezultātiem,» norādīja politiķe.

Āboltiņa atzina, ka pagājušā gada pašvaldību vēlēšanas nenesa cerēto rezultātu, īpaši Rīgā. Viņa pauda cerību, ka ir izdarīti secinājumi, ka sabiedrības konfrontēšana nevar būt ilgtermiņā domājošas partijas politiskais vadmotīvs. Par lieliskiem panākumiem partijas līdere uzskata Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus, kur «Vienotībai» izdevies iegūt pusi no mandātiem. Saeimas vēlēšanu rezultātus viņa vērtēja kā labus.

Viņa arī akcentēja, ka

Saeimas vēlēšanās partija saskārusies ar nopietnām biedru disciplīnas un morāles problēmām.

«Tā nebija godīga rīcība pret saviem kolēģiem, kuri ticēja savu biedru godaprātam, tomēr galvenokārt rīcība, kas saistāma ar pārkāpumiem vēlēšanu procesā vai slepenībā rīkotām individuālām kampaņām, bija negodīga pret mūsu vēlētājiem. Šie notikumi vēl ilgi atstās rūgtu nosēdumu partijas iekšējā dzīvē,» teica Āboltiņa.

Par individuālajām priekšvēlēšanu reklāmas kampaņām partija esot rūpīgi diskutējusi valdē, kā arī četrās reģionālajās konferencēs.

Āboltiņa uzskata, ka «Vienotība» vienmēr bijusi sabiedrības un mediju uzmanības centrā - gan pirms, gan kampaņas laikā, gan arī pašlaik, kad «ne vien mūsu niknāko oponentu, bet arī sadarbības partneru ne vienmēr pamatotā «Vienotībai» adresētā kritika un sīku detaļu sagrozīšana turpinās joprojām, dodot vielu nepamatotām interpretācijām».

«Pēdējās nedēļas laikā teju visi ziņu virsraksti adresēti «Vienotības» nesaudzīgai kritikai un esošu un šķietamu problēmu atspoguļošanai.

Esam piedzīvojuši arī acīmredzami ārpus likuma rāmjiem izejošas melu kampaņas,

pret kurām esam gatavi aizstāvēt savu taisnību tiesiskā ceļā,» klāstīja partijas līdere.

Pēcvēlēšanu posms politiķei bijis lielu pārdomu un notikušā izvērtēšanas laiks. «Tomēr jūsu plašais atbalsts un sapratne deva un joprojām dod man spēku turpināt darbu. Es no sirds vēlos pateikties ikvienam, arī tiem, kuri, citkārt mani kritizējuši, šoreiz mani atbalstīja,» sacīja Āboltiņa.

Runas noslēgumā politiķe pauda ticību, ka, sagaidot valsts simtgadi, «Vienotība» spēs kļūt par politisku spēku, kas ne vien nākamo četru gadu laikā, bet arī «tālākā nākotnē nodrošinās Latvijas atrašanos attīstītāko un demokrātiskāko valstu saimē. Tam nepieciešama drosme un ilgtermiņa domāšana».

Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, notiek partijas «Vienotība» kongress, kam dots nosaukums «Augam Latvijas simtgadei». Uz kongresu ieradušies teju 500 partijas biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu