Piecus mēnešus dreifē laivā, pārtiekot no zivīm un lietusūdens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fsmpio.fm

Klusajā okeānā izglābti divi vīrieši no Papua Jaungvinejas, kuri mēnešiem dreifējuši nelielā laiviņā. Viņu vienīgā pārtika visu šo laiku bija pašu noķertās zivis un savāktais lietusūdens, raksta «The Daily Telegraph».

54 gadus vecais Maikls Bolongs un 28 gadus vecais Ambros Vavuts jūlija sākumā nelielā motorlaivā devās pārbraucienā no vienas salas uz otru, taču spēcīga straume viņu laivu ienesa okeānā. Kad laiva vairs nedarbojās, atgriezties krastā nebija iespējams.

Abi glābējiem pastāstīja, ka ar viņiem laivā atradies vēl trešais vīrietis, taču viņš cietis no nopietnām veselības problēmām un neesot izdzīvojis.

Abus nelaimē nonākušos beigās pamanīja zvejas kuģis «Yap Seagull». Vēlāk viņi tika nodoti mediķu aprūpē, taču pārbaudē nekādas veselības problēmas, izņemot saules apdegumus, netika atklātas.

Zvejnieki dreifējošo laivu pamanīja apmēram 200 kilometrus uz dienvidiem no nomaļās Kapingamarangi salas 23. novembrī. Apmēram nedēļu vēlāk kuģis piestāja sauszemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu