"Krājbankai" neizdodas iegādāties "Parex bankas" meitasbanku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") nav izdevies iegādāties AS "Parex banka" meitasbanku Šveicē "AP Anlage & Privatbank AG", FinanceNet informēja "Krājbankas" pārstāve Kristīne Ozolniece.

Ņemot vērā nenotikušo darījumu, "Krājbanka" pieprasījusi "Parex bankai" atmaksāt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu).

Kā skaidro "Krājbanka", 2008.gada 24.aprīlī tā parakstīja līgumu ar "Parex banku" par "AP Anlage & Privatbank AG" akciju iegādi.

Tika noteikts, ka darījums noslēgsies pēc līgumā paredzēto nosacījumu izpildes, taču ne vēlāk kā 2009.gada 24.janvārī. Pusēm vienojoties, šis termiņš pagarināts līdz 2009.gada 24.oktobrim. Noslēdzot līgumu, "Krājbanka" iemaksājusi darījuma kontā pirkuma maksas daļu piecu miljonu eiro apmērā.

Tā kā līdz darījuma noslēguma dienai netika nodrošināti apstākļi, kuru iestāšanās ir nepieciešama, lai "Krājbankai" būtu pienākums veikt darījuma noslēguma darbības, "Krājbanka" prasa "Parex banka" darījuma kontā iemaksāto finanšu līdzekļu pilnīgu atmaksu, par ko atbilstoši līguma noteikumiem iesniegusi "Parex bankai" oficiālu lūgumu - strīda paziņojumu.

Kā brīdina "Krājbanka", gadījumā, ja 30 dienu laikā pusēm neizdosies vienoties par līguma turpmāko izpildi, strīds tiks nodots izskatīšanai Londonas Starptautiskajā šķīrējtiesā (The London Court of International Arbitration).

Kā ziņots, "AP Anlage & Privatbank AG" ir reģistrēta Šveicē un orientēta uz individuālu klientu apkalpošanu, aktīvu pārvaldīšanu un konsultāciju sniegšanu investīciju jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu