Nozagtu auto... atrod (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, biežāk nākas dzirdēt par zagtiem auto un to, ka atrašana policijai sagādā ne mazums problēmu. Taču šoreiz stāsts par nozagtu un atrastu auto.

Auto īpašnieks Oskars Valdmanis stāsta, ka viņam nozagtais auto nebija lepns, tieši tādēļ vēl sākumā viņš pat neticēja, ka tas patiešām varētu būt nozagts.

"1.oktobrī braucu darba darīšanās uz Jēkabpili, aizbraucu līdz Veselavai, Bērzkrogam, tur pārsēdos drauga mašīnā, manējā palika Bērzkrogā. Dienas otrā pusē sanāca braukt garām Bērzkrogam, auto vēl stāvlaukumā stāvēja. Kad vakarā braucu pēc automašīnas, tās vairs tur nebija. Pirmajā mirklī šķita, ka tā nevar būt, taču, iebraucis stāvlaukumā, sapratu, ka mašīnas nav. Vislielākais kreņķis bija par mantām, kuras atradās auto salonā. Pēc tam domājutas bija mans vienīgais pārvietošanās līdzeklis, bez kura apstājas darbi," stāsta Oskars un bilst, ka pirmā rīcība bijusi policijas informēšana un iesnieguma rakstīšana. "Nojaušot, kur tādas necilas nozagtas mašīnas paliek, īsti nemaz necerēju, ka kāds atradīs. Pirmo nakti gan pats meklēju, runāju ar cilvēkiem, vaicāju, vai kāds kaut ko nav redzējis. Taču auto pēc divām dienām atrada policija, izmeklējot kādu citu noziegumu, un operatīvi nostrādāja. Tas man bija patiešām patīkams pārsteigums," stāsta Oskars. Viņš stāsta, ka viņa auto atrasts Priekuļos.

"Pēc vietējo nostāstiem dzirdēju, ka auto zaglis bija kāds, kurš nesen iznācis no cietuma, bet acīmredzot bija izvēlējies savu dzīvi tajā turpināt. Automašīnai bija izsists stikls, tā iedarbināta. Nezinu, vai zaglis bija domājis auto izmantot rezerves daļu tirdzniecībā, vai vienkārši vajadzēja neuzkrītošāku braucamo, ar ko pārvietoties. Katrā gadījumā lietas, kuras bija atstātas auto, lielākoties nebija aiztiktas. Atslēgu saišķis un vēl dažas mantas bija pazudušas, bet tas nebija nekas vērtīgs," piedzīvotajā dalās atrastā auto īpašnieks un vaicāts, kas mainījies viņa dzīvē pēc šī starpgadījuma, saka: "Vairāk vai mazāk, šobrīd esmu daudz piesardzīgāks, neatstāju auto vērtīgas mantas, bet papildu drošības līdzekļus iemontējis gan neesmu, jo mašīna nav jauna. Bet tomēr tai ir vērtība, tā ir kopta, ieguldīta nauda. Taču esmu priecīgs, ka viss beidzās laimīgi un arī skāde nebija liela."

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Salvis Gaigals "Druvai" atzina, ka šī gada deviņos mēnešos tikuši nozagti 33 transporta līdzekļi, tai skaitā traktori un cita tehnika. No tiem 16 atrasti.

"Liela daļa zagto auto atrasti nodedzināti, izdemolēti vai sabojāti. Biežāk auto zagti, lai kaut kur aizbrauktu, taču tie tiek arī izjaukti rezerves daļām, īpaši vecas automašīnas, kuras pārdot būtu grūti. Īpaši tagad, kad auto cenas ir kritušās," komentēja S. Gaigals.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu