Slavenību novēlējumi Latvijai dzimšanas dienā (77)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Klāt 18.novembris, kad svinam Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu. Portāls TVNET vērsās pie sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un aicināja viņus izteikt novēlējumus savai valstij dzimšanas dienā. Ko Tu novēli savai valstij?

Foto: LETA
Foto: TVNET
Foto: LETA

Tāpat viņš valstij novēlēja to, lai Latvija pastāvētu arī turpmāk. Režisoram ir "ļoti lielas, pat milzīgas bažas" par Latvijas mūža ilgumu. To apdraudot niecīgais finansējums izglītībai un kultūrai. Šīs jomas Latvijā saņemot daudz mazāk naudas nekā kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

"Izglītība un kultūra izšķir daudz ko. Tā nodrošina to, ka Latvija ir tieši Latvija, nevis kāda Āfrikas valsts! "Ja cilvēkus interesē tikai ekonomika, tad par to ir jāvienojas un daudzi, protams, ne es, būs priecīgi," Kairišs teica.

Viņš atzina, ka pēdējo pāris gadu laikā daudz cilvēku, tostarp viņš pats, sapratuši, ka ļoti viegli ar savu nesaprātīgo rīcību Latviju var pazaudēt, un tādēļ arī tagad vairāk novērtē 18.novembra nozīmi. Iepriekšējos labajos gados, pēc režisora teiktā, Latvijas valsts un tās svētki likušies pašsaprotami. Tagad to nozīme pieaugusi.

Latvijā dzīvojošajiem viņš vēlēja "garšīgu ēdienu un labu noskaņu, ko cilvēki paši sev var sagādāt".

Cilvēkiem nevajag būt nīgriem nūģiem!
Foto: LETA
Foto: LETA

Bieži vien saka, ka nav vērtības skaistai pilij, ja tajā nav cilvēku siltuma. Gluži kā mūsu pašu mājās - tās šķiet tukšas, ja tajās nav mīļo cilvēku. Un mājīgums rodas no savstarpējās harmonijas.

Es ļoti, loti mīlu Latviju, un tieši tāpēc man gribētos redzēt skaistu un augošu Latviju,

ko silda harmoniski un laimīgi cilvēki, kuriem šī zeme rada īsto māju sajutu. Tāpēc es novēlu visiem spēku pārdzīvot grūtības, prieku par paveikto un iedvesmu jauniem darbiem, ar kuriem paši sevi un zemi varam darīt labāku!

Foto: LETA
Foto: TVNET

Arī pārējā portāla TVNET komanda Latvijai dzimšanas dienā vēl daudz laimes un ilgu mūžu!

Ko Tu novēli savai valstij?

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu