Šleseri pārsūdz aizliegumu izcirst priedes īpašumā Jūrmalā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ainārs un Inese Šleseri, kā arī uzņēmums "Avadel" Administratīvajā apgabaltiesā pārsūdzējuši tiesas spriedumu par aizliegumu viņu īpašumā izcirst priedes.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa 25.oktobrī apmierināja Jūrmalas Aizsardzības biedrības (JAB) pieteikumu un atcēla Ministru kabineta (MK) 2010.gada 2.marta rīkojumu par meža zemes transformāciju Upes ielā 1a, kur politiķis un uzņēmējs Šlesers plāno būvēt privātmāju.

Pērn februārī valdībā tika atbalstīta 0,6627 hektārus plaša zemesgabala transformācija, kas ir par 0,23 hektāriem mazāk, nekā bija lūgts. Rīkojums paredz transformēt meža zemi savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai Šleseram un Šleserei piederošajā nekustamajā īpašumā. Transformējamajā platībā ir nepieciešama koku ciršana.

JAB tiesā apstrīdēja Ministru kabineta rīkojumu par Šleseram piederoša zemesgabala Upes ielā 1a lietošanas mērķa maiņu, meža vietā pieļaujot privātmājas būvniecību, tādējādi iznīcinot vērtīgu biotopu Rīgas jūras līča piekrastes zonā.

Tiesa no rīkojuma pieņemšanas dienas atcēla MK rīkojumu daļā, ar kuru tika atļauts transformēt 0,66 hektārus meža zemes Jūrmalā, Upes ielā 1a.

Kā informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme, spriedumu JAB sūdzībā par MK rīkojumu bija iespējams pārsūdzēt līdz novembra vidum. Apelācijas sūdzības iesniegušas trešās personas - abi Šleseri un "Avadel". Tiesa tās pieņēmusi un nosūtījusi izskatīšanai apelācijas kārtībā Administratīvajā apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka pie valdības pret zemesgabala transformāciju protestēja JAB pārstāvji, kuri norādīja, ka plānota 70 koku, tai skaitā 28 priežu, izciršana kāpu aizsargjoslā privātmājas būvniecībai.

Saistībā ar aizsargjoslas pārkāpumiem JAB ir apstrīdējusi arī privātmājas pirmās kārtas būvatļauju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu