"Al Qaeda" izplata aicinājumu nogalināt slavenus futbolistus (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupējuma "Al Qaeda" pārstāvji internetā izplatījuši videoklipu ar aicinājumu nogalināt pasaules slavenos futbolistus Deividu Bekhemu, Veinu Rūniju un Tjerī Anrī par jauno musulmaņu samaitāšanu, raksta interneta portāls NEWSru. com.

Videoklipā slavenie futbolisti pasludināti par pasaules ļaunuma iemiesojumu, kas nodarījuši lielu kaitējumu jauno musulmaņu prātiem. Klipā musulmaņu jaunieši tiek aicināti atteikties no slavenību pielūgšanas. Zem slaveno futbolistu attēliem izvietoti divdomīgi saukļi un uzraksti - "Ko tu dari starp neveiksminiekiem?" vai "Kāpēc tu mīli neliešus?" Tāpat videoklipā izmantoti kadri no kapsētām ar mirušiem ķermeņiem. Šos attēlus izrotā sauklis: "Katrai dvēselei ir jāpiedzīvo nāve."

Videomateriālā izskan arī aicinājums nogalināt slaveno amerikāņu reperi P. Diddy un dziedātāju Džastinu Timberleiku.

Neils Doils, eksperts terorisma jautājumos, izteicies, ka nav nekādu šaubu, ka videoklipā ietvertā informācija liecina, ka kaujinieku potenciālais mērķis varētu būt sporta zvaigznes.

"Rūpīgi izraugoties vārdus, viņi izmantojuši izteicienus ar divējādu nozīmi, kas satur slēptus draudus, tomēr ievērojot likumā atļautās robežas. Tajā pašā laikā ir acīm redzami, ka izmantotie attēli ar kapiem un līķiem liecina par kaut ko vairāk kā vienkāršu musināšanu un provokāciju," sacīja Doils.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu