Ukrainā AES «noticis incidents»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks apstiprinājis, ka Zaporožjē AES pagājušajā nedēļā noticis «incidents», vēsta newsru.com.

Jaceņuks saistībā ar notikušo paskaidrojumu sniegšanai izsaucis enerģētikas ministru un lūdzis viņu sasaukt preses konferenci, lai informētu par avārijas detaļām.

«Es zinu, ka Zaporožjē AES notikusi avārija,» teica Jaceņuks, paskaidrojot, ka gaida no ministra informāciju, kad situācija būs atrisināta un varētu tikt normalizēta elektrības piegāde Ukrainas teritorijā.

Saskaņā ar «Interfax Ukraina» sniegto informāciju avārija notikusi AES trešajā energoblokā. Tā rezultātā traucēta elektrības piegāde Ukrainā, īpaši ņemot vērā faktu, ka valstī jau tā ir problēmas ar enerģijas deficītu.

Esot sagaidāms, ka ar pilnu jaudu bojātais energobloks varētu atsākt darboties 5. decembrī.

Elektrības trūkums

Pagājušajā nedēļā notikušais negadījums Zaporožjes atomelektrostacijā draudus nerada, un piektdien AES atsāks darbu, trešdien paziņoja Ukrainas enerģētikas ministrs Vladimirs Demčišins.

Negadījums - īssavienojums elektroapgādē - notika pagājušo piektdien atomelektrostacijas trešajā blokā, izraisot elektrības trūkumu apkārtējos reģionos, žurnālistiem paziņoja ministrs, uzsverot, ka avārija ar reaktoriem nav saistīta.

Viņš paziņoja, ka nākamajās divās dienās trešajā blokā tiks veiktas pārbaudes un līdz piektdienai tas atsāks darbu ar pilnu jaudu.

Atomenerģija veido 44% no Ukrainā saražotās enerģijas, liecina ANO Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) dati.

Zaporožjes AES mājaslapā teikts, ka trešais bloks ir atslēgts no strāvas tīkla līdz 5.decembrim un radiācijas līmenis AES apkārtnē nav mainījies.

1986.gadā Ukrainā notika līdz šim pasaulē lielākā kodolkatastrofa - Černobiļas atomelektrostacijas avārija, - kuras rezultātā radiācija izplatījās pār toreizējo Padomju Savienību un plašām Eiropas teritorijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu