Par Priedes «geju šaušanas» lietu ieinteresējas arī ārvalstu mediji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Laikraksts «The Daily Telegraph» veltījis rakstu partijas «Vienotība» biedrei un bijušajai partijas valdes loceklei Ingai Priedei, kuras izteikumi saistībā ar homoseksuāliem cilvēkiem vietnē «Twitter» izraisījuši pamatīgu vētru arī Latvijā.

«Latvijas politiķe «slavē nacistu īstenoto geju šaušanu»,» teikts virsrakstā.

Tālāk seko izklāsts par incidentu «Twitter», pēc kura Priede tika izslēgta no partijas valdes. «The Daily Telegraph» norāda, ka Latvijā notiek debates par homoseksuālismu un viendzimuma laulībām.

Skandalozie izteikumi pieminēti arī «New York Observer», «Baltic Times» un citos izdevumos.

Savukārt vairākos Krievijas medijos saistībā ar Priedes izteikumiem vilktas paralēles par «fašisma atdzimšanu» Latvijā.

Krievijas angliski raidošais propagandas kanāls «Russia Today» Priedes teikto pat pārveidojis pa savam, apgalvojot, ka Priede rakstījusi: «Paldies Dievam, ka nacisti šāva gejus.»

Inga Priede, kura ir partijas «Vienotība» Kandavas novada nodaļas vadītāja un Kandavas pašvaldības deputāte, «Twitter» runājot pa homoseksualitāti un viendzimuma laulībām, izteicās: «Viena joma jau bija un... tikai homoseksuāļu likums prātā, par kuru laukos visi šokā.» Šāds paziņojums izraisīja iebildumus no citu «Twitter» lietotāju puses. Kāda sieviete politiķei retoriski jautāja, vai tad laukos homoseksuāli cilvēki nedzīvojot. Priede atbildēja, ka laukos cilvēki ar tādām lietām nelepojoties, jo esot attiecīgas vērtības. Vēl kāds cits piebilda, ka homoseksuāli cilvēki «bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma». Uz to reaģējot, Priede rakstīja: «Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība.»

Vēlāk šo pēdējo tvītu politiķe izdzēsa, un pēc asās rezonanses medijos un sociālajos tīklos sekoja paziņojums, ka viņa atkāpjas no partijas «Vienotība» valdes.

Esot pārprasta

Inga Priede, kura ir arī Talsu novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, skaidro, ka tikusi pārprasta un nevienu šaut neesot aicinājusi.

«Nevienā mirklī neesmu teikusi, ka vēlos kādu šaut vai vispār kādam vēlēt ko sliktu.

Frāze «Paldies Dievam!» bija atbilde, ka cilvēkiem ar citu orientāciju ir iespēja izbraukt uz ārzemēm un tur viņus vairs neviens nešauj, bet viņiem ir iespēja legalizēt savas viendzimuma laulības ārvalstīs, ja viņi to vēlas,» apgalvo Priede.

«Vēlējos paziņot, ka viennozīmīgi es un visi mani Kandavas nodaļas biedri kopsapulcē bija sašutuši par viendzimuma partnerattiecību reģistrācijas likuma virzību uz Saeimu un pret [homoseksuālisma] propagandu, jo uzskatām, ka valstī ir citas prioritātes, kas gaida steidzīgu risinājumu. Vispirms ir jādomā par ražošanas attīstību, skolotāju, kultūras un sporta darbinieku algām, veselības aprūpi utt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu