Pilsoniskā Savienība aicina Godmani KNAB priekšnieka amatam izsludināt konkursu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas „Pilsoniskā Savienība” (PS) Saeimas frakcijas deputāti šodien nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam I. Godmanim, kurā aicina viņu KNAB priekšnieka amatam sludināt atklātu konkursu. PS deputāti uzskata, ka atklāta konkursa rīkošana uz šo amatu ir obligāta.

KNAB pilnvērtīgs un efektīvs darbs nav iedomājams bez pilnīgas sabiedrības uzticēšanās šai iestādei, un atklāts konkurss ļaus sabiedrībai iepazīties un vērtēt biroja priekšnieka amata kandidātus, kā arī mazinās šaubas par politiski pasūtīta lēmuma pieņemšanu.

PS valdes priekšsēdētāja un Saeimas deputāte Sandra Kalniete izsaka nožēlu, ka valdība ir atlikusi lēmuma pieņemšanu par KNAB priekšnieka amatā iecelšanas un atstādināšanas normatīvo regulējumu. Kā zināms, I. Godmaņa vadītās valdības neatliekamo darbu plānā un valdības rīcības plānā bija minēta apņemšanās pilnveidot šo regulējumu, nosakot Ģenerālprokurora lomu KNAB priekšnieka iecelšanā un atstādināšanā.

PS rosina premjeru izveidot konkursa komisiju no amatpersonām, kuras nepieder pie politiskajām organizācijām (partijām). Pēc PS domām, komisijā jābūt ģenerālprokuroram, Augstākās tiesas priekšsēdētājam, Valsts kontrolierim, Satversmes aizsardzības biroja direktoram un KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes pārstāvjiem.

PS saeimas frakcija ir arī iesniegusi LR Saeimas Prezidijā likumprojektu „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas likumā” (skat. pielikumu „PS_iesniegtie grozījumi”), kas paredz atklāta konkursa rīkošanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu