Pasakas.net starp labākajiem portāliem Eiropā (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši pēc nedēļas tiks sadalītas balvas prestižākajā TV radio un interneta festivālā Eiropā. Šoreiz starp 25 projektiem nominācijā "jaunie mediji" ir iekļauts arī Latvijas portāls Pasakas.net. Tas ir pirmais un pagaidām vienīgais gadījums, kad kāds no Latvijas interneta medijiem izvirzīts galvenajai Eiropas balvai.

Ja vecākiem nav laika – bērni var izklaidēties un mācīties paši. Jau vairāk nekā divus gadus portālā „pasakas punkts net” bērni literatūru bez maksas var klausīties un lasīt tiešsaistē. Tagad portāls novērtēts arī starptautiski – tas atzīts par vienu izcilākajiem Eiropas nozīmīgākajā mediju konkursā - PRIX EUROPE.

Baiba Goista, pasakas.net pārstāve: „Tas, ka pasaku portāls ir jau izvirzīts finālam, ir izcils sasniegums, tas norāda, ka pasaku portāls ir viens no 25 labākajiem portāliem Eiropā.”

Atzinību īpašu dara fakts, ka šogad konkursā ir rekordliels pieteikumu skaits - 600 dalībnieku no 40 valstīm. Lai arī portāls līdz šim jau apbalvots, tik prestiža atzinība Latvijas interneta vietnei izteikta pirmoreiz. Portāla saimnieces pieņem – atzinības pamatā ir novatoriskie risinājumi literatūras apguvē.

Liene Jackeviča, pasakas.net pārstāve: „Noklausoties kaut ko portālā, tas viņus mudina lasīt, iepazīt kādu autoru, grib uzzināt kaut ko jaunu, iet pie plaukta vai otrādāk.”

Baiba Goista, pasakas.net pārstāve: "Gan audio, gan video, gan teksta formātā ar lapu ir droši un interesanti. Bērni var pavadīt laiku, zīmējot un mācoties, tā arī ir novitāte, kas tiek novērtēta."

Portālā var klausīties latviešu un citu tautu pasakas, teikas, šūpuļdziesmas; skatīties multiplikācijas filmas, spēlēt spēles. Portāla vadītājas atklāj – visvairāk bērniem tīkot darboties pašiem - zīmēt un likt savas bildes portāla galerijā.

Liene Jackeviča: „Bērniem patīk, ka viņi var iesaistīties. Viņi var zīmēt, tāpat mīklu projekts, kur viņi var uzdot jautājumus citiem bērniem.”

Eiropas lielākā mediju festivāla PRIX EUROPA uzvarētāji tiks paziņoti oktobra beigās Berlīnē.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu