Arvien vairāk cilvēku nesamaksājuši bēg no ēstuvēm (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi Latvijā novērojuši tendenci palielināties cilvēku skaitam, kuri bēg no ēstuvēm, nesamaksājuši par maltīti, raksta laikraksts "Telegraf".

Ēstuvju īpašnieki pieļauj, ka no cilvēku puses šī vairs nav spontāna, bet gan iepriekš rūpīgi plānota rīcība, kas saistīta ar vispārējās labklājības kritumu mūsu valstī.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāve Dace Dēnava stāstījusi, ka pamatā ar minēto problēmu saskaras atklāta tipa bāri un kafejnīcas, kurās ir liels apmeklētāju skaits vai vasaras terases. Līdz ar to mazinās iespējas klientus izkontrolēt, ko daži no viņiem ļaunprātīgi izmanto.

Nereti krāpnieki izmantojot to, ka rēķinu apmaksai paredzētās kastītes saturu oficiants pārbauda jau pēc tam, kad klients ir pametis ēstuvi. Tāpat ēstuvju saimnieki novērojuši, ka rēķinus mēdz nemaksāt cilvēki, uz kuriem krīt vismazākās aizdomas, piemēram, ģimenes ar bērniem vai glauni tērptas dāmas.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu