Sāk jaunas ģimenes piedzīvojumu komēdijas "Mazie laupītāji" filmēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmu studija F.O.R.M.A., kas pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim", otrdien, 8.jūlijā, sāk jaunas ģimenes piedzīvojumu komēdijas "Mazie laupītāji" filmēšanu.

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa, un viņi spiesti patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze, nokļuvuši laukos, izplāno "ļaunās" bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu...

Pirmajā dienā filmēšana notiks Rīgas Kinostudijas paviljonā, kur izbūvētas bankas seifa telpas ar unikālām studijas mākslinieku darinātām seifa durvīm un notiks pats viltīgais laupīšanas process, iesaistoties mazajiem delveriem Robim un Luīzei un bankas apsargiem. Sava "loma" ierādīta arī dolāru kaudzēm...

Mazos laupītājus atveidos Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidos austriešu aktieris Karls Markovics, kuru latviešu skatītāji labi pazīst no iemīļotā seriāla "Komisārs Reksis" – mazs, žiperīgs kriminālpolicists, kurš strādāja kopā ar Mozeru. Starptautisku slavu aktierim pagājušogad atnesa Austrijas-Vācijas kopražojuma filma "Naudas viltotāji" (The Counterfeiters), kurā Karls Markovics atveidojis galveno lomu. 2007. gadā filma saņēma Oskaru iekārotajā Labākās ārzemju filmas kategorijā. Citās lomās būs skatītajiem pazīstami un iemīļoti aktieri Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

"Mazie laupītāji" top kā Latvijas-Austrijas kopražojums. "Mazo laupītāju" nacionālās pirmizrādes paredzētas 2009.gada martā, skolēnu brīvlaikā. Filmas režisors Armands Zvirbulis, scenārija autors Māris Putniņš, operators Reins Kotovs (Igaunija), producents: Gatis Upmalis.

Studija F.O.R.M.A. veiksmīgi sākusi darbu ar "Mazajiem laupītājiem", pateicoties daudzajiem atbalstītājiem. Filmu finansē Nacionālais kino centrs, Vīnes filmu fonds un Austrijas filmu institūts. "Mazo laupītāju" atbalstītāju vidū ir apsardzes firma AS "G4S Latvia", firmas "Latvian Timber International", "IZZI", "Bolderāja", "Delve 2", "Belss", "ALT auto", viesnīca "Gutenbergs", saldējuma tirgotāji SIA "Tossa", kokzāģētava "Priedaine N" mēbeļu salons "Zunda M" un daudzi citi.

Filmas "Mazie laupītāji" veidotāji

Producents – Gatis Upmalis (Studija F.O.R.M.A.)

Studijas F.O.R.M.A. un producenta Gata Upmaļa līdz šim zināmākais veikums ir spēlfilmas "Ūdensbumba resnajam runcim" (2004, režisors Varis Brasla) un "Labās rokas" (2001, režisors Pēters Simms). Studijas un producenta Gata Upmaļa kontā arī 12 dokumentālās filmas.

Režisors – Armands Zvirbulis

Armands Zvirbulis veiksmīgi sevi pieteicis spēlkino ("Izpostītā ligzda" kopā ar Uldi Pūcīti, Lielais Kristaps 1998 par labāko spēlfilmu). Līdz šim Armands Zvirbulis plašāk bijis pazīstams kā ilggadējs TV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" tiešā ētera režisors. Pēc neatkarības atjaunošanas viņš viens no pirmajiem attīstījis daudzsēriju filmu konceptu ar filmu "Rīgas gambīts". Armands Zvirbulis ir arī pieredzes bagāts TV seriālu režisors – jau vairākus gadus ar augstiem reitingiem lepojas seriāls "Saldais pārītis". Ievērojamu pieredzi Armands Zvirbulis guvis, strādājot kā otrais režisors filmām "Rīgas sargi" un "Negribu, negribu, negribu". Viņš sevi pierādījis arī kā spējīgs montāžas režisors un pagājušogad saņēmis Lielo Kristapu kā labākais montāžas režisors par dokumentālo filmu "Džona Doredo sala".

Scenārists - Māris Putniņš

"Mazo laupītāju" scenārija autors Māris Putniņš ir viens no pazīstamākajiem ģimenes izklaides žanra pārstāvjiem Latvijā. Viņa tiešā vadībā tapušas ne tikai leļļu filmu sērijas "Avārijas brigāde", "Munks un Lemijs" un pilnmetrāžas leļļu filma "Trīs musketieri", Māris Putniņš sarakstījis arī vairākas bērnu piedzīvojumu grāmatas ("Mežonīgo pīrāgu" sērija) un komiksus.

Operators – Reins Kotovs (Igaunija)

Reins Kotovs ir operators ar lielu pieredzi darbā ar kino, ieguvis operatora izglītību Vissavienības kinoinstitūtā (VGIK, Maskavā), absolvējot šo mācību iestādi 1991. gadā. Operatora kontā ir daudz spēlfilmu, dokumentālo darbu, īsfilmu un vairāk nekā 250 reklāmas klipu. Viņa uzņemto spēlfilmu skaitā ir pagājušā gada Igaunijas hits "Georgs" (rež. Pēters Simms, 2007), filmas "Sibīrijas sirds" (rež. Arvo Iho, 2001), "Georgika" (rež. Sulevs Kedus, 1996) un daudzas citas. 2001. gadā Kotovs saņēmis Eiropas Kinoakadēmijas balvas Europan Film Awards nomināciju kategorijā Labākais Eiropas operators. "Mazie laupītāji" ir viņa 15. spēlfilma.

Mākslinieks – Viesturs Bērziņš

Viesturs Bērziņš izglītojies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un absolvējis Latvijas Valsts mākslas akadēmiju. Viņa darbs redzams divās ģimenes spēlfilmās "Mazās kaislības" (1990) un "Pa baltā furgona pēdām" (1992). Patlaban Viesturs Bērziņš ir pasniedzējs un izglīto topošos mākslas talantus Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Ģimenes spēlfilma "Mazie laupītāji" ir viņa atgriešanās kino laukā.

Komponists – Valters Cikans (Walter W. Cikan, Austrija)

Daudzpusīga muzikāla personība – komponists, mūziķis un mūzikas producents. Dzimis 1965. gadā, Vīnē. Pēc mācību pabeigšanas vijoles klasē Vīnes konservatorijā nodibinājis savu ierakstu studiju/ierakstu leiblu (record label) kopā ar Ediju Sibliku. Kopš 2000. gada Valters Cikans galvenokārt strādā kā spēlfilmu un teātra izrāžu komponists.

Montāžas režisore – Brita Nālere (Britta Nahler, Austrija)

Brita Nālere ir montāžas režisore ar gandrīz 20 gadu pieredzi darbā ar spēlfilmām un TV seriāliem. Viņas montāža filmai "Naudas viltotāji" (The Counterfieters, rež. Štefans Rusovickis, 2007, Austrija-Vācija) nenoliedzami bija būtisks ieguldījums, lai filma pagājušogad saņemtu Oskara balvu kategorijā "Labākā ārzemju spēlfilma".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu