JL: juristu atzinums Dienvidu tilta jautājumā joprojām slepens (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas „Jaunais laiks” (JL) Rīgas domes deputāts Olafs Pulks ir izbrīnīts par Rīgas domes priekšsēdētāja N. Ušakova (SC) sabiedrības dezinformēšanu Dienvidu tilta jautājumos.

Septembra beigās JL lūdza domes priekšsēdētāju iepazīstināt ar minēto atzinumu. Neoficiāli bija zināms, ka domes deputātiem būs iespēja iepazīties ar minēto atzinumu tikai pa vienam, ierodoties norādītajā telpā iepriekš saskaņotā laikā.

Publiskajā telpā jau vairākkārtīgi izskanējusi informācija, ka zvērināto advokātu biroja „Grunte&Cers” atzinums par Dienvidu tilta pirmās kārtas būvniecības finansējuma sadārdzināšanās tiesiskā un ekonomiskā pamatojuma izvērtēšanu un iespējamo atgūšanu tiks publicēts vēlākais š.g. 12. oktobrī.

Neraugoties uz publiskajiem paziņojumiem, ka advokātu biroja atzinumā nav nekā slepena, tomēr šodien, 13. oktobrī, deputāts saņēmis vēstuli no mēra, kurā minēts, ka dokumentiem ir ierobežotas pieejamības statuss un iepazīšanās ar tiem var notikt deputātiem pa vienam, iepriekš noteiktā laikā.

JL deputāti joprojām neizprot šā jautājuma slepenības iemeslus.

JL deputāti sekos līdzi turpmākajiem notikumiem un domes vadības rīcībai Dienvidu tilta būvniecības procesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu