ASV plāno salīdzināt «Panamas dokumentus» ar Krievijas sankciju sarakstu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV plāno salīdzināt «Panamas dokumentus» ar Krievijai noteikto sankciju sarakstu, lai noskaidrotu personas, kas varētu būt palīdzējušas šīs sankcijas apiet, atklājis kāds informēts avots. Arī šīs personas pēc tam varētu tikt iekļautas ASV «melnajā sarakstā».

ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles nodaļa (OFAC) pagājušā gada jūlijā un decembrī nosauca personas un uzņēmumus, kas palīdzējušas Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotajiem apiet sankcijas, kas tiem noteiktas par Krievijas iesaistīšanos Austrumukrainas konfliktā.

Ministrija, iespējams, jau jūnijā nāks klajā ar jaunu papildinātu sarakstu, kas sakristu ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu balsojumu par sankciju pagarināšanu pret Krieviju.

«Panamas dokumenti» varētu dot OFAC vairākus jaunus pavedienus un ļautu iegūt konkrētus pierādījumus, norādīja kāds informēt avots.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis ir noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

«Panamas dokumenti» liecina, ka pārskaitījumos par vismaz diviem miljardiem ASV dolāru ir iesaistīti cilvēki un uzņēmumi, kas ir saistīti ar Putinu, ziņoja Izmeklējošo žurnālistu starptautiskais konsorcijs.

Pats Putins Panamā bāzētā juridiskā biroja «Mossack Fonseca» dokumentos nav minēts, un arī slepenie darījumi, pēc visa spriežot, nav nelegāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu