Kristovskis saglabā ārlietu ministra amatu (406)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien ārkārtas sēdē neatbalstīja lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim ("Pilsoniskā savienība").

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Par Kristovska demisiju balsoja 36 deputāti, pret bija 51, bet atturējās 12 Saeimas deputāti.

Balsojumā par Kristovska demisijas pieprasījumu atturējās puse Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātu, kā arī Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks, vēsta aģentūra BNS.

No ZZS atturējās bijušais Saeimas spīkers Gundars Daudze, Aija Barča, Rihards Eigims, Aivars Dronka, Māris Dzelzskalns, Dace Reinika, Dana Reizniece, Laimonis Šāvējs, Jānis Vucāns un Oskars Zīds.

Kristovskis, komentējot ZZS balsojumu, pateicās koalīcijas partneriem, norādot, ka arī atturēšanās balsojumā nozīmē atbalstu. Viņš minēja, ka šis bijis pirmais nopietnais pārbaudījums, kas stiprinājis valdību.

Saeimas sēdei bija reģistrējušies 99 deputāti.

Kristovskis ievēlēts 10.Saeimā no vēlēšanu saraksta „Vienotība” Rīgas vēlēšanu apgabalā. Viņš ir nolicis deputāta mandātu uz laiku, kamēr pilda ārlietu ministra amata pienākumus.

Jau vēstīts, ka  Kristovska demisijas pieprasījumu dienu pēc jaunās valdības apstiprināšanas iesniedza opozīcijā esošo "Par labu Latviju" un "Saskaņas centrs" Saeimas deputāti. Opozīcijas politiķi norādīja, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus" rasistiskus uzskatus, kas esot konstatēti gadu vecā sarakstē ar trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci.

Komentāri (406)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu