Kamerons noraida Nīderlandes referenduma ietekmi uz «Brexit» balsojumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ceturtdien noraidījis Nīderlandes referenduma rezultāta ietekmi uz Apvienotajā Karalistē gaidāmo referendumu par valsts dalību Eiropas Savienībā (ES), paziņojot, ka tie ir atšķirīgi jautājumi.

«Es ceru, ka tie neietekmēs mūsu referenduma rezultātu, jo tas ir pavisam atšķirīgs jautājums,» paziņoja Kamerons.

Nīderlandes vēlētāji trešdien referendumā noraidīja ES sadarbības līgumu ar Ukrainu, un referendumā piedalījās pietiekami liels pilsoņu skaits, lai šo tautas nobalsošanu atzītu par notikušu.

Lai gan referendums bija par konkrētu vienošanos, eiroskeptiķi jau pasteigušies interpretēt tā rezultātu kā pliķi visas savienības sejā.

«Svarīgi, lai Eiropas institūcijas un Nīderlandes valdība uzmanīgi klausās tajā, ko tauta saka, lai mēģina to saprast,» norādīja Kamerons, vienlaikus paužot uzskatu, ka tas nekādi neietekmēs Lielbritāniju, jo tās jautājums ir daudz lielāks.

Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs tikmēr pauda prieku par Nīderlandes referenduma iznākumu, paziņojot, ka tā ir liela uzvara demokrātijai.

Lielbritānijas izstāšanās no ES atbalstošās organizācijas «Leave.EU» preses pārstāvis paziņoja, ka šis rezultāts «dod britiem signālu, ka ir mēreni un normāli noraidīt ES un iestāties par to, kas ir valsts labākajās interesēs».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu