Piešķir Ls 25 960 kompensācijai Talsu traģēdijā cietušajam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) nolēma piešķirt 25 960 latus, kuri, izpildot šoruden spēkā stājušos Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas spriedumu, tiks izmaksāti Talsu traģēdijā cietušajam Vidam Vicinskim.

Kā ziņots, šā gada 26.oktobrī AT Senāts atstāja spēkā spriedumu, ar kuru AT Civillietu tiesu palāta 2009.gada 4.novembrī no VUGD par labu 1997.gada Talsu traģēdijā cietušajam Vicinskim piedzina kopumā 25 959 latus par nodarītajiem miesas bojājumiem un ārstēšanos.

No minētās summas 25 000 latu cietušajam pienāksies par nodarīto sakropļojumu, bet 959 lati ir ārstēšanās izdevumi, aģentūru LETA iepriekš informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Jau ziņots, ka 1997.gada 28.jūnijā Talsos Iekšlietu ministrijas rīkotajos svētkos, 19 metru augstumā lūstot un krītot autopacēlāja grozam, dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Pacēlājs bija novietots uz automašīnas "Kamaz" bāzes, šoferu uzdevums bija pacelt gaisā bākugunis, kas būtu kā simboliska svētku lāpa. Taču pacēlājs tika izmantots pavisam citiem mērķiem - tā grozā ļāva iekāpt cilvēkiem, un grozs tika pacelts apmēram 30 metru augstumā, lai iekāpušie varētu aplūkot pilsētas panorāmu.

Instrukcija paredzēja, ka grozā drīkst atrasties ne vairāk kā četri pieauguši cilvēki, bet liktenīgajā brīdī tajā atradās 22 cilvēki, no kuriem vairākums bija bērni. Pacēlāja strēle neizturēja slodzi, un cilvēki nokrita uz asfalta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu