VL-TB/LNNK frakcija neatbalstīs Kristovska demisiju (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdības koalīcijā neiekļautās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija neatbalstīs divu citu opozīcijas partiju - apvienību "Saskaņas centrs" (SC) un "Par labu Latviju" - ierosināto jaunās valdības ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska ("Vienotība") demisiju, pastāstīja VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

"Mēs esam pret šo demisijas pieprasījumu. Nozagta privātā sarakste, kura visai apšaubāmi traktēta, nevar būt par iemeslu demisijai," savu nostāju pauda Cilinskis, kura vadītajai frakcijai Saeimā ir astoņi deputātu mandāti.

Demisijas ierosinātājām - SC un PLL frakcijām - kopā ir 37 deputāti, bet Kristovska pārstāvētajai "Vienotībai" - 33 deputāti.

Pagaidām savu lēmumu nav noformulējusi "Vienotības" koalīcijas partnere Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras Saeimas frakcijā ir 22 deputāti.

ZZS sadarbības partnera partijas "Latvijai un Ventspilij" valde aicinājusi Kristovski atkāpties no ārlietu ministra amata. ZZS šodien valdes sēdē plāno lemt par šo priekšlikumu.

Kā ziņots, opozīcija tikai pagājušajā nedēļā ievēlētā ārlietu ministra demisiju pieprasījusi saistībā ar pirms gada notikušu saraksti starp trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci un Kristovski.

Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus uzskatus".

Saeima par opozīcijas pieprasīto jaunā ārlietu ministra demisiju lems ārkārtas sēdē otrdien, 9.novembrī, plkst.12.

Apvienība "Vienotība" un partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valde neatbalsta Saeimas opozīcijas pieprasīto Kristovska demisiju, norādot, ka izteiktie pārmetumi ir nepamatoti un interneta vietnē publicētais raksts ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem.

"Pēdējo dienu laikā masu saziņas līdzekļos ir radīta virkne manu personu aizskarošu un manai pārliecībai neatbilstošu vērtējumu. Tāpēc atkārtoti apliecinu, ka nekad neesmu izteicis spriedumus par cilvēkiem saistībā ar viņu nacionalitāti un ar cieņu un toleranci izturos pret visu tautību cilvēkiem," norāda pats Kristovskis.

Ārlietu ministrs uzsver, ka pirms gada interneta sarakstē izteicies par citu PS biedra Aivara Sluča e-pastu, nevis to, kurā absolūti nepieņemamus prātojumus par savu ārsta praksi izteicis Slucis.

Apvienība "Vienotība" uzsver, ka interneta vietnē publicētais raksts par Kristovska un Sluča saraksti ir mērķtiecīgi radīta provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem. Kristovskis arī aicinājis portālu "pietiek.com" atsaukt publikāciju, norādot, ka tā nepatiesi atspoguļo viņa teikto kādā e-pasta vēstulē PS biedru sarakstē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu