Krievijas tiesa konfiscējusi Hodorkovska ģimenes māju (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa konfiscējusi bijušā naftas kompānijas "Jukos" prezidenta Mihaila Hodorkovska ģimenes māju un šāds lēmums pieņemts, izmeklējot "Jukos" lietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, pavēstīja Hodorkovska sieva.

Inna Hodorkovska pastāstīja, ka tiesa konfiscējusi netālu no Maskavas esošo īpašumu, kur viņa dzīvo kopā ar trim skolas vecuma bērniem, kamēr pats Hodorkovskis Sibīrijā izcieš par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriesto astoņu gadu cietumsodu.

"Tagad viņi ķērušies klāt sievām un bērniem," svētdien intervijā radiostacijai ""Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" sacīja Hodorkovska. "Īpašums, kurā mēs pašlaik dzīvojam, tika arestēts jau maijā. Nezinu, kad viņi sāks konfiskācijas procesu. Es pašlaik domāju, kur noīrēt mitekli."

Hodorkovskis jau vairākkārt uzsvēris, ka viņa notiesāšana un nodokļu uzrēķini, kas iznīcināja "Jukos", ir daļa no Kremļa kampaņas, lai atriebtos par viņa politiskajām ambīcijām.

Savukārt Kremlis uzsver, ka Hodorkovskis ir noziedznieks un viņam spriesta taisna tiesa.

Kopš Hodorkovska notiesāšanas pagājušajā gadā tiesa iesaldējusi viņa labdarības organizācijas "Atklātā Krievija" un no nelabvēlīgām ģimenēm nākošu bērnu skolas aktīvus. Bijušais "Jukos" prezidents ir šīs skolas mecenāts, bet vadīt mācību iestādi palīdz viņa vecāki.

Interneta mājaslapā "www.khodorkovsky.ru" publicētie tiesas dokumenti liecina, ka šā gada 2.maijā Maskavas Basmanas tiesa pavēlējusi arestēt "Jukos" filiālei piederošo zemi un mājas Maskavas piepilsētā Žukovkā.

Inna Hodorkovska paziņoja, ka šajā īpašumā pašlaik dzīvo viņa un citu "Jukos" vadošo darbinieku sievas. Lēmums par īpašuma konfiskāciju pieņemts tiesas procesā pret bijušo "Jukos" filiāles vadītāju Irinu Golubu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

"Jukos" kreditori, ieskaitot Krieviju, pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu atzīt uzņēmumu par bankrotējušu.

Hodorkovskis bija bagātākais cilvēks Krievijā, taču pēdējo gadu laikā viņam daudz kas atņemts. Tomēr novērotāji lēš, ka Hodorkovska rīcībā joprojām ir aktīvi vairāku miljonu ASV dolāru vērtībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu