Seksīgākie vīrieši - ar kailu galvu (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažādos iekārojamāko vīriešu topos norādīts, ka vīrieši, kuri kādu iemeslu dēļ staigā ar pliku galvu, ir seksīgāki nekā tie, kuru galvas rotā biezas matu šķipsnas. Kāpēc?

Pavisam nesen, pirms kāda mēneša, no saviem biezajiem matiem šķīries aktieris Rolands Zagorskis. Pavisam negaidīts pavērsiens, jo līdz šim bijām pieraduši pie aktiera kuplajām matu šķipsnām. Vislabāk šo faktu skaidro Zagorska sieva Liene: "Vīrs jau sen, pirms vairākiem gadiem, gribēja nogriezt matus, taču bija darbi, darbi, līdz ar to vasara — ne tik brīva, lai to varētu īstenot. Šovasar gadījās, ka divi mēneši Rolandam bija mazliet brīvāki, un tajā laikā dēlam Markusam radās ideja, ka pilnībā jānogriež mati. Markuss gribēja sev kailu galvu, tētis akceptēja dēla vēlmes un pievienojās idejai par kailajām galvām. Rolands vienmēr bijis ­dēkainis, un viņa idejas vienmēr esmu akcep­tējusi," saka Liene, kurai tagad jāsadzīvo ar diviem vīriešiem, kam ir kailas galvas.

Vaicājot, kā Lienei liekas, vai kailā galva nav vairojusi vīra seksapīlu un vīrišķību, viņa norāda, ka Rolands pats par sevi ir ļoti vīrišķīgs.

Nejautā par savu seksualitāti

Aktieris Varis Vētra jau sen iekļuvis seksīgāko plikgalvju topā. Lai gan jaunības dienās viņam bijuši pat gari mati, tagad Vētra staigā ar kailu galvu. Runājot ar aktieri, vai viņa kailā galva uzsver viņa seksapīlu, Varis skaidro, ka pats to nevar zināt. "Pirmām kārtām nekad neesmu interesējies par vīriešiem un citiem nekad neesmu uzdevis it nevienu jautājumu par seksualitāti. Visi tā runā un pat žurnālos raksta, ka vīrieši, kam kaila galva, ir seksuāli aktīvāki nekā tiem, kam uz galvas matu ka biezs. Grūti pateikt, jo tautā savukārt runā, ka tie, kam nav matu, daudz gulējuši uz svešiem spilveniem. Tas noteikti atkarīgs no gēniem," par kailo galvu burvību pretējā dzimuma acīs klāsta Vētra.

Esmu dzirdējis sievietes sakām, ka tik labi izskatos bez matiem. Taču nesaprotu, ko tas nozīmē, jo varbūt vīrietim, kam biezi mati, viņas savukārt teikušas, ka viņš tik labi izskatās, jo viņam ir mati. Tā īsti nevaru pateikt, man nav to kritēriju. Tāpat esot ar seksualitāti, jo augot, mācoties un attīstoties tā mainās, bet attiecību druka un ķircināšana nemainās. Varis atklāj, ka nekad nav bijis no tiem vīriešiem, kas, satiekot meiteni, tūlīt viņu gāztu gar zemi.

"Seksualitāti uztveru kā garu pastaigu, kā pretējā dzimuma šarmu. Ja jūs man prasītu, kādas sievietes man patīk, es nevarētu teikt, ka labāka ir blondīne, tumšmate, rudmate, īsmate vai garmate," ir pārliecināts Vētra.

Ir arī vēl kāds zīmīgs fakts, kurā pierādās sen zināmā patiesība: "Kāds tēvs, tāds dēls!" Proti, arī Vara dēlam Kristapam ir kaila galva.

Mati un svešie spilveni

Kultūras menedžeres, lektores un arīdzan aktrises Leonardas Ķesteres vīrs, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris plašai sabiedrībai zināms ne tikai kā lielisks aktieris, bet arī kā plikgalvis, turklāt dažādos topos viņa kailā galva tiek dēvēta kā aktiera vislielākais seksualitātes simbols. Vaicāju Leonardai, vai arī viņai liekas, ka vīriešiem, kam ir kaila galva, ir arī lielāka seksualitāte. Leonarda skaidro, ka kailā galva ir uzspēlēts fetišs pazaudēto skaisto, blondo, skruļļaino matu vietā. "Cilvēks kādreiz jaunībā bija skaists — ar gariem, blondiem un viļņainiem matiem, ar zilām acīm, un izskatījies pēc prinča, bet iet gadi, un cilvēks paliek vecāks, bet zobi — retāki, arī mati pazūd, tādēļ, lai sevi pašapliecinātu, jāizgudro, ka galvai jāizskatās kā tādam cietam riekstam. Personīgi domāju, ka tas ir diezgan skaudri, ja vīrietis zaudē matus. Ir arī tādi, kas apzināti nodzen matus, bet, ja vīrietim ir skaisti mati, viņam ar tiem jālepojas.

Kāda veca, gudra sieviete reiz teica: vīrietim mati izkrīt tāpēc, ka viņš bieži guļ uz svešiem spilveniem. Ja manam vīram nav matu, tas tikai liecina, ka šim teicienam varētu būt liela jēga," domīgi nosaka Ķestere un apliecina, ka dažiem vīriešiem labi izskatās kailā galva, bet dažiem vīriešiem tā nepiestāv. "Mūsu latviešu publiskie vīrieši, kam ir kailās galvas, izskatās labi. Manuprāt, visseksīgākais vīrietis ar kailu galvu ir grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis, jo viņam ir stingrs kakls, tāpēc lieliski piestāv kailā galva, arī Brūsam Villisam ir kaila galva un stingrs kakls. Ja vīrietim kaila galva, tad nekādā gadījumā nevar būt tievs kakls, tam jābūt muskuļotam," norāda Leonarda.

Kailo galvu sindroms

Psiholoģe un salona "Straume" īpašniece Inga Čigirova, runājot par vīriešu kailajām galvām, skaidro: "Katram savs iemesls, kādēļ viņam kaila galva. Kādam tas noticis ģenētiski, un cilvēks ar to samierinājies, pat pārējos matus noskuvis, lai tie nav jāliek pāri vietai, kur kaila galva. Kāds vīrietis ekonomisku apstākļu dēļ mājās pats sev noskuvis galvu. Kāds ar kailu galvu staigā, lai izskatītos bargāks, jo vīrietim plikā galva ir kā kredo, kā modes lieta, vēl uz kakla saliek zelta ķēdes, un ir pilns komplekts. Par vīriešu plikpaurību runājot, ir arī kāds sens teiciens: ja vīrietim pliks pauris, viņš ir ļoti seksīgs vīrietis, jo pa svešiem spilveniem pliku galvu nogulējis," saka Inga un atzīst, ka ir patīkami glāstīt vīrieša galvu, uz kuras palikuši vienu milimetru gari matiņi. Šādas galviņas ir mīļas un pūkainas.

Sabiedrībā izveidojies aplams mīts, ka tieši vasarās vīrieši masveidā savas galvas nodzen pilnīgi kailas. Tā nav tiesa.

"Jau kopš 1996. gada frizētavās nedrīkst matus nodzīt ar žileti, līdz ar to frizētavās matus nodzen ar speciālu matu mašīnīti. Mati nenoskujas pilnīgi gludi, tie uz galvas paliek vienu milimetru gari. Ne visiem vīriešiem ir skaista galvas forma, tādēļ frizieri strādā ne tikai ar matu mašīnīti, bet lieto arī šķēres, lai izveidotu skaistu galvas formu.

Dažkārt cilvēki, kas sāk jaunu dzīvi, mēdz pilnībā nogriezt matus, tādā veidā atbrīvojoties no sliktās enerģijas. Tātad, nodzenot matus "uz nullīti", var sākties jauna, varbūt pat seksīgāka dzīve?

***

Saldais tops

1. Varis Vētra, aktieris, režisors un uzņēmējs. Viņam nešaubīgi mūsu topa pirmā vieta.

2. Jānis Jubalts, mūziķis grupā "Prāta vētra".

3. Jānis Bērziņš, uzņēmējs.

4. Ģirts Ķesteris, aktieris.

5. Juris Kaukulis, mūziķis grupā"Dzelzs vilks".

6. Eduards Švāns, TV zvaigzne.

7. Rolands Zagorskis, aktieris

8. Aigars Vīlipsons, mākslinieks.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu