Tiesa Jaundžeikara apcietinājumu pārskatīs nākamotrdien

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa nākamotrdien izvērtēs, vai ir pamats atcelt Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu, ar kuru bijušajam Saeimas deputātam un Nacionālās drošības komisijas vadītājam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC) piemērots apcietinājums. Ja Rīgas apgabaltiesas lēmums Jaundžeikaram nebūs labvēlīgs, to vairs pārsūdzēt nevarēs.

Bijušā politiķa advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš sacīja, ka Rīgas Centra rajona tiesa savā lēmumā pievienojusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viedoklim par to, ka, atrodoties brīvībā, Jaundžeikars varētu traucēt izmeklēšanai.

Pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa 3.novembrī Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Viņa lietu gan izmeklēs prokuratūra.

KNAB neizpauda, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc KNAB uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu