Cepumu ražotāja «Adugs» vadītājs atzīstas, ka aģitējis vēlēšanās balsot par «Saskaņu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA «Adugs» valdes priekšsēdētājs Jāzeps Zukuls šodien Preiļu tiesā atzina, ka aģitējis vēlēšanās balsot par partiju «Saskaņa».

Zukuls atzina, ka vienā uzņēmuma maiņā aģitējis balsot par «Saskaņu». Viņš esot palūdzis vienu no lietā apsūdzētajiem Anatoliju Sprogi parunāt ar cilvēkiem šajā sakarā.

Naudu viņš nevienam neesot piedāvājis. Neesot runāts arī par alkoholu vai algas pielikumu.

«Nezinu, vai Sproge vai Fjodors Martinovs kādam ko maksāja. Ar deputātu Andreju Elksniņu esot sazinājies kā ar advokātu, bet ar Dzintaru Zaķi esot pazīstams kopš partijas «Jaunais laiks» laikiem,» teica Zukuls.

Viņš arī piebilda, ka Elksniņš uzņēmumā «Adugs» esot ticies ar biznesmeņiem.

Savukārt maiņas vadītāja Galina Krjukova atzina, ka viņas tiešais priekšnieks

Sproge lūdzis paaģitēt maiņas darbiniekus 25-27 cilvēkus balsot par «Saskaņas» sarakstu nr.11, liekot krustiņu pirmajam numuram Andrejam Elksniņam.

Taču viņa tomēr aicinājusi cilvēkus iet uz velēšanām un balsot pēc sirdsbalss.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpils tiesa Preiļos turpina skatīt lietu par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.11 «Saskaņa».

Lietā apsūdzētie Anatolijs Sproge un Fjodors Martinovs tiesā atzinuši, ka pirkuši balsis 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.4 «Vienotība», nevis sarakstam Nr.11 «Saskaņa». Savukārt prokurors centīsies pierādīt, ka balsis, kā apsūdzībā norādīts, pirktas par labu «Saskaņai».

Šodien uz tiesas sēdi ieradies gan Elksniņš, gan Zaķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu