Rinkēvičs: Saeimas atlaišana neatrisina visas problēmas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīkojuma Nr.2 par Saeimas atlaišanas ierosināšanu ilgtermiņa efekts ir izpratne, ka jaunas Saeimas vēlēšanas uz sitienu neuzlabo politiskās dzīves kvalitāti, ceturtdien publicētā intervijā laikrakstā "Neatkarīgā" atzinis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Rīkojums Nr.2 bija noderīgs, jo palīdzēja noņemt Satversmes 48.panta maģiju – to, ka Saeimas atlaišana atrisina visas problēmas," teica Rinkēvičs.

Tomēr viņš uzskata, ka prezidenta rīkojumam par Saeimas atlaišanas ierosināšanu ir vairāki ieguvumi - panākta izpratne, ka vēlētājs pats par daudz ko atbild, veicināta politisko partiju atbildība par savu darbību, kā arī ir cita politisko spēku konfigurācija valdībā.

"Manuprāt, kopumā, raugoties ilgāka laika perspektīvā – rīkojums Nr.2 parādīja politiskajai elitei un vēlētājiem viņu atbildības pakāpi par valstī notiekošo. Kopumā ir sasniegts labāks valstisks rezultāts. Šobrīd. Vai mēs šādi skatīsimies uz lietām pēc pusgada un gada – tas ir jaunā parlamenta, jaunās valdības, jūsu žurnālistu, ekspertu un kritiķu rokās," sacīja Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā uzrunā Latvijas Televīzijā paziņoja, ka ir izdevis rīkojumu Nr.2, ierosinot 10.Saeimas atlaišanu. Referendumā Saeima tika atlaista un 17.septembrī sarīkotas parlamenta ārkārtas vēlēšanas. Tajās startēja arī pats Zatlers, kurš netika pārvēlēts prezidenta amatā un izveidoja savu Zatlera Reformu partiju.

Rinkēvičs Zatlera prezidentūras laikā vadīja Valsts prezidenta kanceleju. Viņš nav nevienas partijas biedrs, taču ārlietu ministra amatam viņu izvirzīja Zatlera Reformu partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu