Mudina likvidēt slēgtos balsojumus Saeimā (134)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienības "Vienotība" pārstāve Sarmīte Ēlerte uzskata, ka Saeimā vispār nevajadzētu būt nevienam slēgtajam balsojumam. Šādu pārliecību, ņemot vērā partijas "Jaunais laiks" pārstāves Silvas Bendrātes līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Ēlerte pauda Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta Preses klubs".

Viņa akcentēja, ka "Vienotības" programmā ir mērķis panākt lielāku atklātību amatpersonu vēlēšanās.

"Ja nebūs slēpto balsojumu, tad arī nebūs iespējamas šaubas, ka slepeni tiek aizstāvētas kādas intereses. Piemēram, balsojumā par Jāni Maizīti piektā daļa deputātu meloja, kā balsoja," uzsvēra Ēlerte. "Vispār nevajag būt nevienam slēgtajam balsojumam Saeimā," vēlreiz norādīja politiķe.

Vērtējot Bendrātes lietu, Ēlerte norādīja, ka tas ir rupjš žurnālista ētikas pārkāpums - kļūt par piesegu viena cilvēka ietekmei uz medija saturu. Tādēļ "Vienotības" ētikas komisijai jāizvērtē arī tas, vai līgums uzlika Bendrātei saistības tajā laikā, kad viņa bija Saeimas deputāte.

Komentāri (134)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu