Kritiski vērtē valdības veidošanas procesu (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Meierovica biedrības vadītājs Tālis Linkaitis kritiski vērtē jaunās valdības veidošanu. Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta Preses klubs" viņš piektdienas vakarā norādīja, ka, viņaprāt, valdības veidošanas process līdz šim ir bijis "nepareizi komunicēts". Tas iedragā vēlētāju cerības un rada vilšanos.

Tomēr Linkaitis pauda cerību, ka sākotnējais turbulences process beigsies, kā rezultātā tiks izveidota godīga un profesionāla valdība, kas iegūs vēlētāju uzticību.

Savukārt apvienības "Vienotība" pārstāve un kultūras ministra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte atzina, ka apvienībā ietilpstošā apvienība "Sabiedrība citai politikai" (SCP) taktiski rīkojusies nepareizi, izmantojot veto tiesības, nevēloties koalīcijā redzēt Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Ēlerte uzskata, ka ir visas iespējas valdību apstiprināt jau nākamajā nedēļā.

"Pretrunīgie paziņojumi, sirdssāpes, kas vēlās ārā, ambīcijas uz amatiem, iedzīvotājiem liek brīnīties - šis ir mēnesis, kurā tiek saskaņots valdības veidošanas process, bet tās gaidas bija ļoti lielas, tāpēc likās, ka viss tik raiti notiks, bet koalīcijas veidošana nekad nav vienkāršs process, jo nevienam nav vairākuma parlamentā," akcentēja Ēlerte.

Viņa arī uzsvēra, ka "Vienotībai" ir jātop par vienu partiju.

Meierovica biedrības valdē ir arī Ēlerte, "Vienotības" pārstāvji Lolita Čigāne un Uģis Rotbergs.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu