RAF atsāks ražošanu; izvērsīs modeļu klāstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jelgavā bāzētajā Rīgas Autobusu fabrikā (RAF) jau tuvāko pāris gadu laikā plānots atsākt ražošanu.

RAF, kas savā laikā ar mikroautobusiem apgādāja visu plašo Padomju Savienību, bet pēc neatkarības atgūšanas nespēja izturēt konkurenci un 1998.gadā pārstāja eksistēt, pāris gadu laikā atdzims un tīkos iekosties globālā auto tirgus kliņģerī.

Milzīgā rūpnīca Jelgavā, kur iepriekš vairākus gadus saimniekoja Krievijas uzņēmums AMO Plant un ražoja autobusus, pateicoties simtos miljonu eiro mērāmām investīcijām no Saūda Arābijas un Ķīnas, tiks modernizēta atbilstoši mērķim izlaist kārtīgu 21. gadsimta mikroautobusu - automobili, kas apzīmējumam atbilstu gan pēc gaitas īpašību un braukšanas komforta, gan aprīkojuma iespēju un ekoloģijas rādītājiem.

Foto: TVNET

Perspektīvā uzņēmums plāno konstruēt un izlaist arī cita tipa vieglos auto, tai skaitā ielas sporta mašīnas, kā arī motociklus, tomēr sākotnēji, pirmā atspēriena iegūšanas nolūkā RAF darīs to, kas tam vēsturiski padodas vislabāk - ražos busiņus.

Darbības atsākšanas sākumā svarīgākais aspekts ir tas, ka uzņēmumam nebūs jāsāk no nulles. Tam jau ir iestrādes konceptuālā RAF M2 Stils formā. Šis elegantais 1993.gada konceptauto savā laikā bija krietnu soli priekšā sev līdzīgajiem un pat 20 gadus vēlāk nav novecojis. Tam faktiski atliks vien uzstādīt ērtākus, ergonomiskākus un braucēju mugurām draudzīgākus sēdekļus, vispārējām autobūves modes tendencēm atbilstošu mazlitrāžas turbo motoru, un lieta darīta. Ārējo dizainu turpretī mainīt faktiski nav nepieciešams.

»»Šī ir 1.aprīļa, joku dienas ziņa««

Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu