Pabriks: VL! var mierīgi salīdzināt ar Haidera partiju (89)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienībā "Vienotība" ietilpstošās partija "Sabiedrība citai politikai" līderis Artis Pabriks rosinājumu koalīcijā neuzņemt partiju apvienību "Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL!-TB/LNNK) šā rīta intervijā "Latvijas radio" skaidro ar tajā ietilpstošās VL! radikālajiem viedokļiem, ierakstiem tviterī, un pauda viedokli, ka šo politisko spēku varot mierīgi salīdzināt ar galēji labo un skandalozo Haidera partiju Austrijā.

Intervijā Pabriks uzsvēra, ka SCP ar šādu kritisku analīzi neesot nākusi pēdējā brīdī un premjeram Valdim Dombrovkim viņu nostāja bija zināma jau iepriekš. "Mēs argumentējām pret to jau tad, kad tika lemts, vai VL! tiks uzņemta "Vienotībā"," viņš saka.

"Bet, kamēr mēs akadēmiski runājām, premjera atsaucība nebija liela, tāpēc nolēmām, ka jāuzspiež."

Pabriks atzina, ka, iespējams, to, kāpēc VL! nevajadzētu būt valdībā, viņa pārstāvētā SCP nav spējusi pamatot, un ņēmās tiešraidē izklāstīt iemeslus, norādot uz VL! biedru uzvedību, viedokļiem, kas kvalificējami kā radikāli, un atsevišķu partijas biedru ierakstiem par inteliģento antisemītismu sociālajā tīklā "Twitter".

"Tā nav joku spēlīte, un Latvijas sabiedrībai beidzot ir uz to jāreaģē. Ir nepareizi domāt, ka "Vienotībā" trūkst nacionāli domājošu cilvēku. Viņi uzskata, ka viņiem pieder monopols uz nacionālo politiku. [..] Varam ļoti mierīgi VL! salīdzināt ar Haidera partiju."

Jautāts, vai tad arī TB/LNNK ir līdzīga Austrijas skandalozajai partijai, Pabriks atbildēja, ka tās ietekme ir mazinājusies un arī paši "tēvzemieši" esot šaubījušies par VL! idejām.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu