Apelācijas instance Osipovu attaisno par karoga zaimošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kurzemes apgabaltiesa trešdien nolēmusi attaisnot Dzimtā valoda» līderi Jevgēņiju Osipovu par Latvijas valsts karoga zaimošanu interneta vietnē «Facebook», TVNET uzzināja tiesā.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 13.aprīlī un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa Osipovam par Latvijas valsts karoga zaimošanu interneta vietnē «Facebook» piespriedusi viņam 100 stundu piespiedu darbu.

Apsūdzētais sociālā tīkla tīmekļa vietnē publicējis Latvijas karogu, kurš lietots dekoratīvos nolūkos un kuram, atbilstoši likumam, ir valsts simbola statuss, pievienojot zaimojošus komentārus krievu valodā. Ar savu rīcību, tekstu ievietojot interneta vietnē, kas ir pieejama tūkstošiem reģistrēto lietotāju, viņš publiski zaimojis valsts karogu kā Latvijas valsts simbolu.

Saskaņā ar Latvijas valsts karoga likumu, lentes Latvijas valsts karoga krāsās un krāsu proporcijās neatkarīgi no to lieluma, materiāla un lietošanas veida ir uzskatāmas par Latvijas valsts karoga lietošanu dekoratīvos nolūkos, līdz ar to bauda tādu pašu tiesisko aizsardzību kā Latvijas valsts karogs, un tām ir valsts simbola statuss.

Osipovs savu vainu karoga zaimošanā neatzina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu