Pie Latvijas vēstniecības Maskavā piketē tikai viens "Rossija Molodaja" pārstāvis (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pie Latvijas vēstniecības Maskavā tika rīkots prokremliskās jauniešu organizācijas "Rossija Molodaja" pikets, lai izteiktu pateicību mūsu valsts iedzīvotājiem par sniegto atbalstu šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Akcijā piedalījās tikai viens protestētājs.

Kā informēja vēstniecības preses sekretāre Karīna Kovale, viena cilvēka protesta akcija pie Latvijas vēstniecības notika no plkst.13.15 līdz 15 (no plkst.12.15 līdz 14 pēc Latvijas laika). Protestētājs turējis rokās plakātu ar uzrakstu "Pārrakstīt vēsturi - tas ir farss! Latvijas tauta balso par mums!".

Kā skaidroja Kovale, akcija nebija jāsaskaņo ar Maskavas Centrālo administratīvo apgabala prefektūru, jo tajā piedalās viens cilvēks, līdz ar to arī vēstniecība netika informēta par akcijas norisi.

Pēc plkst.15 (plkst.14 pēc Latvijas laika) pie vēstniecības ieradās apmēram 15 jaunieši, lai turpinātu akciju, bet Krievijas tiesībsargājošās iestādes operatīvi pārtrauca nesaskaņotās akcijas norisi.

Kā informē "Rossija Molodaja" Preses dienests, organizācija piketa noslēgumā vēlējās imitēt Latvijas Televīzijas programmu, kurā latvieši izslēdz filmu "The Soviet Story" un tā vietā skatās Eirovīziju, lai nobalsotu par Krieviju. Taču Krievijas tiesībsargi neesot atbalstījuši "Rossija Molodaja" iniciatīvu, un pieci organizācijas pārstāvji tikuši aizturēti.

"Rossija Molodaja" norāda, ka vēl pirms akcijas norises organizācijas preses centrā saņemti rīdzinieku zvani ar pateicību par to, ka "Rossija Molodaja" izturas "pret viņiem ar cieņu, neskatoties uz aizvainojošo Latvijas Republikas varas orgānu rīcību".

Kā ziņots, "Rossija Molodaja" jau 17.maijā rīkoja piketu pie Latvijas vēstniecības Maskavā, lai protestētu pret filmu "The Soviet Story". Protesta akcijas nosaukums bija "Neļausim pārrakstīt vēsturi!".

Šoreiz organizācija protesta akcijā vēlējās pateikties Latvijas tautai par sniegto atbalstu šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē Serbijā notikušajā 53.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvaru izcīnīja Krievijas pārstāvis Dima Bilans. Latvijas balsotāji Krievijas izpildītājam piešķīra maksimālo jeb 12 punktu skaitu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu