Bičkovičs: runas par manu sadarbību ar čeku ir meli (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnesis Ivars Bičkovičs ir soli tuvāk ievēlēšanai Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatā. Šodien viņa kandidatūru atbalstīja Saeimas Juridiskā komisija. Par viņu balsoja deviņi deputāti, bet pret bija trīs.

Ivars Bičkovičs pašlaik vada Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātu, un viņš bija vienīgais pretendents Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatam. Tas ir nozīmīgs postenis, jo to uzskata par visas tiesu sistēmas simbolu. Bičkovičs deputātus informēja, ka izskanējušie minējumi par viņa iespējamo sadarbību ar čeku un it kā nelikumīgi iegūtu pilsonību ir meli.

Ivars Bičkovičs, AT priekšsēdētāja amata kandidāts: "Cik tas ir atkarīgs no manis, es savā biogrāfijā nekādus reputāciju aptumšojošus pleķus, tā sakot, neesmu pats sev radījis, un man pašam liekas, ka man tādu nav."

Viņa uzstāšanās neapmierināja Aigaru Štokenbergu un abus komisijā esošos "Jaunā laika" deputātus - Solvitu Āboltiņu un Jāni Reiru. Visi trīs balsoja pret. Pārējie Juridiskās komisijas deputāti bija par. Balsojums notika par spīti tam, ka Satversmes aizsardzības birojs vēl nav paziņojis, vai Bičkovičam tiks piešķirta speciāla atļauja darbam ar valsts noslēpumu. Tā ir obligāta prasība Augstākās tiesas priekšsēdētājam. Juridiskās komisijas vadība stāsta, ka šodien noteikti bija jābalso par Ivaru Bičkoviču, jo to paredz Saeimas Kārtības rullis.

Inese Šlesere, Saeimas Juridiskās komisijas sekretāre, LPP/LC: "Protams, šis SAB atzinums noteikti būtu noderējis, bet, kā jau arī izskanēja komisijas gaitā, Saeimas Juridiskā komisija šodien bija spiesta pieņemt šo lēmumu, bet šis nav galējais lēmums. Galējo lēmumu, protams, lems Saeimas plenārsēdē, un tas nebūs šo ceturtdien. Mēs, protams, gaidām šo Satversmes aizsardzības biroja atzinumu."

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu