"Vienotībā" esošā SCP prasa valdību bez VL (198)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien valdes sēdē pēc Vienotības sastāvā ietilpstošās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) iniciatīvas atkārtoti tiks pārskatīta nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) iesaistīšana valdības koalīcijā. Tā intervijā Latvijas radio šorīt pavēstīja "Vienotības" pārstāve Solvita Āboltiņa.

Līdz ar to, iespējams, jauno valdību veidos tikai divi politiskie spēki - "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība.

"Es varu apstiprināt, ka "Vienotības" valde ir saņēmusi SCP iesniegumu ar lēmumprojektu par to, lai koalīciju veidotu tikai "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība," teic Āboliņa.

Viņa apstiprināja, ka partijā bijušas sarunas par plusiem un mīnusiem, un uzsvēra, ka politiķiem, kuri veido valdību, jāapzinās atbildība savu vēlētāju priekšā.

"Argumentāciju un faktus mēs saņemsim šodien. Ir bijušas vairākas sarunas par koalīcijas veidošanu, arī vakardien," apliecina Āboltiņa.

"Vienotības" līdere gan noliedza, ka tas varētu liecināt par šķelšanos partiju apvienības rindās, jo "esam organizācija, kura spēj pieņemt lēmumus un vienoties, pat ja tie ir pretrunīgi lēmumi."

Komentāri (198)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu