Mainīs Rīgas Melngalvju nama direktoru (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amatu nāksies atstāt Rīgas Melngalvju nama direktoram Ojāram Spārītim, par kura aizvietotāju, iespējams, kļūs bijušais Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Eižens Upmanis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Melngalvju nama apsaimniekotājas SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs Andris Lācis šo iespēju ne apstiprināja, ne noliedza. "Tas ir manas kompetences jautājums," piebilda Lācis.

Lai gan vēl vakar Spārītis apgalvoja, ka par šādiem "Rīgas namu" nodomiem neko nezinot un tā viņam esot "pirmā dzirdēšana", šodien Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa izsūtījusi paziņojumu, kurā Spārītis klāsta, ka "pēc apmēram gadu ilgām pārdomām un pēc savas iniciatīvas esmu nolēmis pārtraukt darba līgumu".

Spārītis turpmāk vēlotie dot priekšroku "savām zinātniskajām interesēm". "Domāju, ka mana mākslas vēsturnieka misija spēj rast piepildījumu citos ar Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanu un atjaunošanu, kā arī ar zinātnisko darbību saistītos projektos," norāda Spārītis.

Upmanis apgalvoja, ka neko nezinot par iespējām ieņemt Melngalvju nama direktora amatu. "Neesmu neko tādu dzirdējis pat ideju līmenī," teica Upmanis.

Melngalvju nams tika atklāts 1999.gada decembrī, un kopš tā laika nama izpilddirektors ir Spārītis.

Jau ziņots, ka Rīgas dome toreizējo Rīgas Pieminekļu aģentūras direktoru Upmani no darba atlaida 2005.gada oktobrī pēc darbinieka un darba devēja savstarpējas vienošanās. Viņš patlaban ir Brāļu kapu komitejas priekšsēdētājs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu