Latvijas politiķus salīdzina ar Malaizijas skudrām (91)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

10.saeimas vēlēšanas notika 2.oktobrī. Kopš tā laika notiek aktīvs darbs, lai izveidotu nākamo valdību. Politiķu darbības, veidojot nākamo valdību, salīdzināmas ar Malaizijas skudru rīcību plūdu laikā. Tā šorīt intervijā Latvijas radio sacīja žurnālists un politikas vērotājs Māris Zanders.

Komentējot premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (JL) mudžināšanos, veidojot jauno valdību, Zanders pievērsa uzmanību kādai skudru sugai Malaizijā.

Parasti skudras, ja pūznis sāk slīkt, pārceļas uz citu dzīvesvietu. Taču šīs īpašās skudru sugas pārstāves dzer plūdu ūdeni, bet pēc tam dodas ārā no pūžņa to izčurāt.

Tādā veidā skudras domā, ka izglābsies no plūdiem un nenoslīks.

Zanderam Latvijas politiķi dažkārt atgādinot šīs skudras, kas nesaprot manevrus.

Tāpat arī Dombrovskim, izejot ārā no skudru pūžņa un runājot ilgi un dikti, varētu būt licies, ka kaut kas mainīsies, teica žurnālists. Kā piemēru viņš minēja ekonomiskās situācijas uzlabošanos.

"Protams, mēs esam tur, kur esam. Ūdens daudzums nemainījās."

Ilgās sarunas par valdības veidošanu bijušas arī vajadzīgas no sabiedrisko attiecību aspekta, lai iegūtu pozitīvu vērtējumu, ka politiķis "izrādījis labo gribu visiem stāties ierindā, bet redz, ka nenāca. Bet mēs aicinājām!"

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu