Zatlers devies uz Ķīnu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar pavadošo delegāciju vizītē Ķīnā iepazīs Šenjanas pilsētu un Liaoningas provinci, informēja prezidenta kancelejas preses dienests.

Viesojoties Šenjanā, Valdis Zatlers apmeklēs Ziemeļaustrumu un Liaoningas universitātes, tiksies ar Liaoningas provinces un Šenjanas pilsētas Partijas vadītājiem, kā arī ar provinces gubernatoru un pilsētas mēru. Tāpat Valsts prezidents apmeklēs uzņēmumu "Shenyang machine tool co.Ltd", kas nodarbojas ar mašīnbūvi.

Vispirms Zatlers apmeklēs Ziemeļaustrumu universitāti, kur plkst.9.35 pēc Ķīnas laika tiksies ar tās vadību, plkst.9.45 Zatlers uzrunās universitātes studentus un mācībspēkus, bet plkst.10.15 paredzēta iepazīšanās ar pašu universitāti. Jau plkst.11 Zatlers apmeklēs Liaoningas universitāti.

Savukārt plkst.12 Zatlers ar delegāciju tiksies ar Šenjanas pilsētas vadību. Vēlāk, plkst.13.30, prezidenta dienaskārtībā paredzēts Ķīnas mašīnbūves uzņēmuma "Shenyang machine tool co.Ltd" apmeklējums. Dienas noslēgumā plkst.17.30 Zatlers tiksies ar Liaoningas provinces vadību.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā, uz Ķīnu ar Zatleru kopā dosies ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), kultūras ministrs Ints Dālderis (JL) un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs un padomnieki.

Tāpat vizītē dosies Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), astoņi Latvijas augstskolu rektori un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas pasniedzējs Pēteris Pildegovičs. Ministriem un Jelgavas domes priekšsēdētājam līdzi dosies arī viņus pavadošie cilvēki. Vēl līdzi Zatleram devusies arī 23 uzņēmēju delegācija.

Zatlers vizītes gaitā viesosies Šenjanā, Šanhajā un Pekinā, lai stiprinātu Latvijas un Ķīnas sadarbību uzņēmējdarbībā, izglītībā un kultūrā. Zatlers atklās arī Latvijas Nacionālās dienas programmu starptautiskajā izstādē "World Expo 2010".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu