Anglijā plāno tiesāt topošās mātes, kuras lietos alkoholu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritānijā sievietes bērna gaidībās, kuras lietos alkoholiskos dzērienus, varētu tikt notiesātas. Iniciatīva par šādiem likuma grozījumiem radusies pēc incidenta ar pusaudzi grūtnieci, kas dienā patērēja puspudeli degvīna un 8 skārdenes alus, raksta «Anglo Baltic News».

Prokurori izvirzīja apsūdzību jaunajai mātei par to, ka viņas bērns ir piedzimis ar invaliditāti, kas izraisīta viņas bezatbildīgās rīcības un alkohola patēriņa dēļ.

Apsūdzību izvirzītāji apgalvo, ka jaunā sieviete ir izdarījusi «vardarbīgu noziegumu». Izdzerot puspudeli degvīna un astoņas skārdenes alus dienā, sieviete pakļāva mazuli toksisku vielu iedarbībai.

Bērniņš piedzima ar atpalicību

Jaundzimušais bērns, kuram pašlaik ir seši gadi, piedzima ar fetālu alkohola sindromu un attīstības atpalicību.

Bērnu aizsardzības organizācijas advokāti iesniedza prasību par kriminālatbildības sākšanu mātēm, kuru bērni piedzimst ar kaitēm un slimībām, ko izraisījusi alkohola lietošana grūtniecības laikā. Zināms, ka sociālās sistēmas uzskaitē jau reģistrēti vismaz 80 līdzīgi gadījumi, kas ir gatavi lietu tālākajai nodošanai tiesās.

Anglo Baltic News

Gadījumā, ja likuma grozījumi tiks apstiprināti, bezatbildīgās jaunās mātes tiks krimināli sodītas par vardarbīga nozieguma izdarīšanu.

Tiesa uz laiku ir nodevusi likuma grozījumu projektu izskatīšanai, un notikumu tālāka attīstība gaidāma tuvākā mēneša laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu