Lagzdiņš par rupjo žestu saņems bargāko sodu (59)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Lagzdiņš par nepiedienīgā žesta rādīšanu pa parlamenta ēkas logu Valsts prezidenta vēlēšanu dienā saņems bargāko sodu, kāds paredzēts Saeimas kārtības rullī.

Politiķim tiks izteikts rakstveida brīdinājums, par ko tiks paziņots no Saeimas tribīnes un kas tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", šodien nolēma Saeimas Mandātu, iesniegumu un ētikas komisija.

Komisija šodien izvērtēja Lagzdiņa rīcību 31.maijā, kad viņš piketētājiem pie Saeimas parādīja rupju žestu. Komisijas deputāti vienbalsīgi piekrita, ka Lagzdiņš ir pārkāpis deputāta Ētikas kodeksa 7. un 16. pantu, kas paredz, ka deputātam publiskos izteikumos ir jāizvairās no vārdiem un žestiem, kas var būt aizskaroši, kā arī pantu, kurā paredzēts, ka deputāts ir pieklājīgs pret ikvienu sabiedrības locekli.

Lagzdiņš šodien uz komisijas sēdi nebija ieradies, bet bija atstājis rakstisku iesniegumu, kurā lūdza lietu izskatīt un lēmumu par sodu pieņemt bez viņa klātbūtnes. "Vēlos norādīt, ka manā rīcībā nav nekādas papildu informācijas par minēto lietu, ko es varētu sniegt komisijai. Pieņemot lēmumu publiski atvainoties, no savas puses esmu pielicis punktu šai lietai," uzskata Lagzdiņš.

Kā ziņots, portālā "atverts.lv" un masu saziņas līdzekļos tika publicēta pēc Valsts prezidenta vēlēšanām uzņemta fotogrāfija, kurā fiksēts mirklis, kad deputāts Lagzdiņš izliecies pa logu un cilvēkiem pie Saeimas ēkas rāda rupju žestu.

Lagzdiņš apgalvoja, ka žests bijis domāts tikai kādam viņa sen neredzētam paziņam, ar kuru kopā kādreiz dienējis padomju armijā. Deputāts tomēr pēc notikušā izplatīja paziņojumu, kurā atvainojas "visiem, kurus 31.maijā pie Saeimas ēkas aizvainojis ar savu žestu".

Lagzdiņš atzina, ka viņa neapdomīgi parādītais žests izraisījis dažādu reakciju pat viņa tuvinieku vidū. Dēls šādu tēva izlēcienu uzņēmis ar sajūsmu un teicis, ka tagad visi viņa paziņas balsos par Lagzdiņu, viņa bērnu māte teikusi, ka vajadzējis gan padomāt, pirms tā "sasveicināties" ar senu paziņu, bet māte bijusi noskaitusies un paziņojusi, ka viņš par tādu izdarību "nav pelnījis ne pusdienas, ne vakariņas".

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu