Ādažos konstatēti vairāki gadījumi, kad nezināmi vīrieši bērnus aicinājuši kāpt automašīnā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ādažu novadā konstatēti vairāki gadījumi, kad nepazīstami vīrieši bērniem piedāvājuši saldumus vai arī aicinājuši automašīnā skatīties kucēnus, pastāstīja Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis.

Feldmanis atklāja, ka divu nedēļu laikā Ādažu pašvaldības policija saņēmusi informāciju par pieciem gadījumiem, kad

divi nepazīstami vīrieši, vecumā no 30 līdz 40 gadiem, uzrunājuši bērnus, lai tiem piedāvātu saldumus vai arī aicinājuši kāpt mašīnā un skatīties kucēnus.

Vīrieši pārvietojušies vieglajā automašīnā ar kravas nodalījumu. Automašīna bijusi gaišā krāsā. Vīrieši bērnus uzrunājuši netālu no Ādažu Kultūras centra dažādos dienas laikos gan rīta pusē, gan arī pēcpusdienā.

Viens gadījums, kad vīrieši bērniem piedāvājuši saldumus, noticis pirms divām nedēļām, savukārt divi - šonedēļ, sacīja Feldmanis. Visos gadījumos vīriešu rīcība bijusi vienāda.

Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks norādīja, ka policija uzsākusi saņemtās informācijas pārbaudi un pievērš tai ļoti nopietnu uzmanību. Policija veikusi darbu ar skolu, kā arī ar bērnu vecākiem, aicinot tiem pavadīt savas atvases no mācību iestādēm. Tāpat Ādažu pašvaldības policija apzinājusi vietas, kurās uzturējušies vīrieši un uzsākuši patrulēšanu.

Feldmanis pastāstīja, ka Ādažos sadarbībā ar Valsts policiju šobrīd uzsākts arī reids, kura laikā tiek pārbaudīti autobraucēji.

Jau ziņots, ka arī Imantā notiek aktīva pedofila meklēšana, kuras gaitā policija pārbaudījusi jau vairāk nekā 200 personas. Pedofila meklēšanā ik dienu iesaistīti apmēram simts policistu, iepriekš izteicās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Latvijas tiesībsargājošās iestādes arī domājot par palīdzības lūgšanu Lietuvas kolēģie atsevišķu ekspertīžu veikšanai.

Tāpat policija nav pilnībā pārliecināta, ka Imantas pedofila noziegumus pastrādājusi viena un tā pati persona, iepriekš atzina Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis. Viņš norādīja, ka pedofila notveršanā grūtības sagādājot fakts, ka upuri bijuši noziedzniekam nepazīstami un savstarpēji nesaistīti. Tāpat grūtības rada fakts, ka noziedznieks vai noziedznieki darbojas vienatnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu