Liepājnieki satraukušies, ka Imantas pedofils varētu būt nonācis pie viņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vairāki portāla TVNET lasītāji ir satraukušies par šodien Liepājā cirkulējošām runām, ka tā dēvētais Imantas pedofils atrodas Kurzemē un vakar izvarojis divas Liepājas meitenes. Savukārt policijā uzsver, ka tās ir baumas.

TVNET lasītāja pastāstīja, ka vairākās Liepājas skolās šodien valda liels satraukums - cilvēki runā par to, ka par Imantas pedofilu dēvētais vīrietis vakar izvarojis divas meitenes.

Šādas runas izplatījušās dažādās skolās, kas neatrodas blakus viena otrai. Par pedofila atrašanos Liepājā runājot gan dažādu vietējo amatpersonu bērni, gan skolotāji.

Baidoties par savu bērnu drošību, daļa vecāku sagaida savus bērnus pie skolām.

Dienas gaitā izskanējis, ka, iespējams, vakardienas noziegumus izdarījušais cilvēks nav Imantas pedofils, bet gan pavisam cits cilvēks.

Policija: Tās ir baumas!

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins TVNET sacīja, ka policija aicina šādas runas neizplatīt, jo tām nav pamata.

Nav pamata liepājnieku satraukumam.

Vienlaikus policija aicina cilvēkus ziņot par jebkuru aizdomīgu situāciju policijai.

Arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga TVNET sacīja, ka nekas neliecina, ka Imantas pedofils atrastos Liepājā.

Policijas rīcībā nav informācijas, ka Imantas pedofils atrastos Liepājā, kā arī, ka kāds bērns Liepājā būtu cietis no šāda veida seksuāliem uzbrukumiem.

Policija aicina bērnus un vecākus neizplatīt šādas baumas, bet par jebkuru aizdomīgu situāciju ziņot likumsargiem.

Tāpat vecāki ir aicināti vēlreiz ar bērniem pārrunāt personīgās drošības aspektus,

jo nezināšana, nonākot sarežģītā situācijā, var traucēt pieņemt pareizu lēmumu.

Jautāta par cilvēku runām, ka vakar pilsētā izvarotas divas meitenes, Šteinberga norādīja, ka baumas nekomentē.

Savukārt, runājot par izglītības iestādēm, viņa atgādināja, ka ne tikai Liepājā, bet arī citās Latvijas vietās ir izplatīta informācija, tostarp fotoroboti par Imantas pedofilu.

Skolas informētas par baumām

Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā TVNET sacīja, ka skolas audzēkņi un skolotāji ir dzirdējuši par satraukumu saistībā ar pedofilu. Skolā uzskata, ka nevajag radīt nevajadzīgu paniku, tāpēc tā cenšas strādāt tikpat mierīgi kā ikdienā.

Šādu runu iespaidā skolotāji ar bērniem atkal pārrunā drošības jautājumus.

Arī Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā skolotāji bija dzirdējuši par baumām, bet līdz šim nav saņēmuši nekādu oficiālu informāciju, ka tām būtu pamats.

Imantas pedofilu joprojām meklē

Jau ziņots, ka oktobra vidū Zasulauka rajonā tika seksuāli izmantota 13 gadu veca meitene. Ņemot vērā veidu, kādā tika pastrādāts noziegums, un upura izvēli, policija uzskata, ka noziegumu pastrādājis jau iepriekš meklētais Imantas pedofils. Uzbrucējs ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet iespējams, ka zina arī latviešu valodu.

Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm. Vīrietis bija tērpies tumšā vējjakā un sporta apavos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu