Sarkozī: Trampa popularitāte ir «biedējoša»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu favorīts cīņā par Balto namu Ņujorkas miljardieris Donalds Tramps ir «biedējošs», bet viņa popularitāte Savienotajās Valstīs - satraucoša, trešdien atzina Francijas eksprezidents Nikolā Sarkozī.

«Šis cilvēks nav pelnījis tik daudz uzmanības, cik viņš saņem. Viņa ietekme ir biedējoša,» pasākumā Londonā sacīja Francijas Republikāņu partijas līderis.

«Man tas uzdzen drebuļus. Man uznāk drebuļi, iedomājoties, kādā stāvoklī ir svarīga Amerikas daļa,» atzina Sarkozī, kurš Francijas prezidenta amatu ieņēma no 2007. līdz 2012. gadam.

Viņš kritizēja «populismu» un «vulgaritāti» Trampa kampaņā, kas cita starpā bijusi zīmīga ar kandidāta pretrunīgi vērtētajiem paziņojumiem par musulmaņiem un meksikāņiem.

Sarkozī prezidentūra bija raksturīga ar Parīzes un Vašingtonas attiecību uzlabošanos. Viņa priekšgājēja varas laikā šīs attiecības bija visai saltas.

61 gadu vecais politiķis, kas uz neilgu laiku bija pazudis no sabiedrības uzmanības loka, grasās startēt 2017.gada Francijas prezidenta vēlēšanās. Tiesa gan, viņam vēl nāksies atbildēt uz apsūdzībām korupcijā par negodprātīgu ietekmes izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu