Sākts kriminālprocess par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanās (76)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Drošības policija (DP) sākusi vienu kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem 10.Saeimas vēlēšanās.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

To pēc DP priekšnieka Jāņa Reinika uzklausīšanas Saeimas Nacionālās drošības komisijā žurnālistiem trešdien atzina komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Viņš norādīja, ka kriminālprocess sākts, jo neatbilstot saskaitītie un ziņotie dati par vienu deputātu kandidātu. "Neatbilst saskaitītie, ziņotie dati, kas ir saistīts ar krustiņiem vienam kandidātam," viņš sacīja.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa apstiprināja, ka otrdien sākts kriminālprocess par vēlēšanu dokumentu viltošanu, nepareizu balsu saskaitīšanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu.

Kriminālprocess sākts, lai vispusīgi un pilnīgi noskaidrotu lietas apstākļus par kādu iecirkņa vēlēšanu komisiju un tajā pieļautajām neprecizitātēm vēlēšanu balsu skaitīšanā.

DP nekonkretizēja, par kuru iecirkni ir runa, taču Apse-Krūmiņa atzina, ka kriminālprocess nav ierosināts par iespējamām nelikumībām Ādažu iecirknī. Par šo iecirkni pārbaude saistībā ar neprecizitātēm kandidātu saņemto plusu skaitīšanā joprojām turpinoties.

Savukārt aģentūra LETA ziņo, ka DP ir lūgusi iesniegt Ādažu 777.vēlēšanu iecirkņa balsu skaitīšanas protokola oriģinālu. Šajā vēlēšanu iecirknī ir nobalsojuši 5273 vēlētāji.

Kā apgalvoja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, CVK sūdzību par iespējamiem pārkāpumiem balsu skaitīšanā Ādažu 777.vēlēšanu iecirknī nav saņēmusi.

Kriminālprocesā aizturēto pagaidām nav.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā DP ir saņēmusi divus iesniegumus ar lūgumu izvērtēt, vai iecirkņu vēlēšanu komisijas rīcībā nav saskatāmas prettiesiskas darbības, pieļaujot neprecizitātes kandidātu saņemto plusu skaitīšanā.

Iesniegumos gan nav norādes par būtisku vēlēšanu rezultātu viltošanu, kā tas izskanējis masu medijos.

Pirmā par iespējamām nelikumībām tika informēta Saeimas Nacionālās drošības komisija, kas informāciju nodeva Drošības policijai, lai tā izvērtē, vai nav saskatāmi likumpārkāpumi.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu