Ministru prezidentes L. Straujumas apsveikums Lāčplēša dienā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sirsnīgi sveicu Jūs Lāčplēša dienā, kad mūsu senči varonīgi aizstāvēja Latviju, godam nosargājot mūsu lielāko tautas vērtību – valsts neatkarību.

1919. gadā, bermontiādes laikā, tika izšķirts Latvijas liktenis. Smagā kaujā Latvijas karavīri stājās pretī Bermonta karaspēkam, drosmīgi un pašaizliedzīgi sakāva pretinieku, izjaucot tā nodomus ieņemt Rīgu un paverdzināt latviešu tautu. Sapnis par brīvu Latviju kļuva par īstenību!

Esmu gandarīta, ka arī šodien mēs ar cieņu izturamies pret Nacionālajos bruņotajos spēkos dienošajiem karavīriem, saprotot, ka viņu veikums Latvijā un ārvalstu misijās ir nenovērtējams. Tāpēc paldies karavīriem par darbu! Tas ir godājams.

Aicinu pieminēt cīņās kritušos vīrus arī ikdienā un apzināties, ka brīvībai ir augsta cena – mūsu karavīru dzīvības. Godināsim varoņus un leposimies ar iedibināto Latvijas valsts apbalvojumu – Lāčplēša Kara ordeni, kuru pirmo reizi Latvijas armijas karavīriem un bijušajiem latviešu strēlniekiem 1920. gada 11. novembrī pasniedza Jānis Čakste.

Latvijas vēstures līkloči mūs ir norūdījuši, mums piemīt spīts un griba iestāties par savu valsti, lepnums par piederību Latvijai. Katru gadu arvien vairāk cilvēku Lāčplēša dienā pulcējas, lai paceltu karogus, iedegtu svecītes un vēlētu Latvijai izturību un Saules mūžu! Tāpēc arī turpmāk visus tautiešus aicinu sirdī nest tēvzemes mīlestību par mūsu valsti – Latviju!

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu