Kampaņā ģimenēm, kas pieņēmušas bez vecāku gādības palikušos bērnus, ziedoti 32 270 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/woodleywonderworks

Sociālajā kampaņā «Neviens nav vainīgs, bet bērns bez ģimenes nav laimīgs!» ģimenēm, kas pieņēmušas bez vecāku gādības palikušos bērnus, ziedoti 32 270 eiro, pavēstīja Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas pārstāve Dace Dzedone.

Kampaņas laikā sabiedrība tika iepazīstināta ar iespējām kļūt par viesģimenēm, audžuģimenēm, aizbildņiem, adoptētājiem bērniem, kuri dzīvo ārpusģimenes aprūpes iestādēs jeb bērnunamos. Tās noslēgumā atklāta izstāde «Saruna ar bērnu sevī».

SOS ģimeņu atbalstam iedzīvotāji visvairāk ziedojuši «Rimi» un «Supernetto» veikalos izvietotajās ziedojumu kastītēs, kurās kopā ziedoti 23 200 eiro. Visvairāk līdzekļu – vairāk nekā 12 000 eiro - ziedojuši rīdzinieki. Vidzemnieki kampaņai ziedojuši vairāk nekā 1000 eiro, bet gan Zemgalē, gan Latgalē savākti 3000 eiro. Savukārt Kurzemē ziedotā summa pārsniedz 2000 eiro.

Kampaņu noslēdzošajā izstādē «Saruna ar bērnu sevī» apvienojušies mākslinieki no Latvijas un Vācijas, lai runātu par bērnības nozīmi ikviena cilvēka dzīvē. Izstādē ar saviem darbiem piedalās Rasa Jansone, Zane Balode un Līga Ķempe, Kerstina Borharde (Kerstin Borchardt), Rando Geševskis (Rando Geschewski), Takve Kenders (Takwe Kaenders), Ute Lauks (Ute Laux), Vilfrīds Šrēders (Wilfried Schröder), Vaņa Tolko (Wanja Tolko), Miro Zāra (Miro Zahra) un Žanete Coignere (Janet Zeugner), Izstādē apskatāms arī SOS audžuģimenē augošā Elmāra Gruguļa darbs.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Vācijas SOS Bērnu ciematu asociāciju («SOS-Kinderdörfer weltweit»). Projekta patronese ir Vācijas vēstniece Latvijā Andrea Viktorīna. Tā aplūkojama līdz 20.novembrim «Pop–Up mākslas galerijā» tirdzniecības centra «Galleria Riga» 6.stāvā.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas veido un atbalsta SOS audžuģimenes bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus vairākās Latvijas pašvaldībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu