Neievēlētie deputāti muzicēšot, rakšot dārzu un gaidīšot pensiju (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizejošās 9. Saeimas deputāti, kuri kandidēja arī uz nākamo parlamentu, bet netika, par Jēkaba ielas 11. nama pamešanu nesatraucas, jo pēc 2. novembra, kad beigsies šā sasaukuma pilnvaru termiņš, daļa aizejošo tautas kalpu plāno pievērsties profesionālu iemaņu realizēšanai vai pelnītās atpūtas baudīšanai, šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Imants Kalniņš, kurš Saeimā bijis gandrīz 20 gadu, pēc novembra sākuma plāno pievērsties septītās simfonijas turpināšanai un gatavosies nākamgad paredzētajām Imanta dienām.

Mierīgu dzīvesveidu plāno arī Vaira Paegle (Pilsoniskā savienība), kura vēlēšanās uzrādīja lieliskus rezultātus, spējot pacelties no sarakstā piešķirtās 25. vietas uz desmito, tomēr palika uzreiz aiz svītras un parlamentā neiekļuva.

"Braukšu uz ASV, Konektikutu, un baudīšu dzīvi, pelnītu atpūtu. Biju jau tam sagatavojusies, ka mani neievēlēs, tāpēc tas nav pārsteigums," teic deputāte.

Arī tēvzemietis Juris Dobelis stāsta, ka atpūtīsies. Viņš vairs neesot "jauneklis, bet gan 70 gadu vecs vīrietis, un jau ir nodzīvoti vairāki gadi virs vidējā latviešu vīriešu dzīves ilguma.

Vēlētāju nežēlastībā 2. oktobrī krita bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), kura vārds Latgalē ZZS sarakstā svītrots visvairāk – 5175 reizes. Viņam pašlaik neesot nekādu plānu, tāpēc līdz jauna darba atrašanai pievērsīsies savam hobijam – fotografēšanai.

Viņa partijas biedrs Viktors Ščerbatihs bija otrs visvairāk svītrotais vārds Latgalē. Arī svarcēlājs nākamajā Saeimā nav iekļuvis, un viņš laikrakstam norāda, ka turpmāk nodarbosies tikai ar svaru cilāšanu.

Savukārt Tautas partijas (TP) pārstāvis Vents Armands Krauklis ar prieku stāsta, ka otrdien viņam ar "Bumerangu" bijis lielisks koncerts Alūksnē un turpmāk varēs pievērsties muzicēšanai. Bez darba nu ir palikusi arī  kādreizējā "Latvijas ceļa" gvarde Karina Pētersone un bijušais Rīgas mērs Andris Bērziņš. Tāpat Saeimas namā vairs krēsla nebūs TP biedram Kārlim Leiškalnam, kurš baudīšot dzīvi sēņojot un makšķerējot.

Jāpiezīmē, ka visi Saeimā neievēlētie deputāti saņems prāvas kompensācijas - katrs gandrīz Ls 3000 apmērā.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu