Spānijā aizturēti ļaundari, kas eiropiešiem un amerikāņiem izkrāpuši 170 miljonus eiro (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas policija arestējusi 87 nigēriešu bandu, kura tiek turēta aizdomās par vismaz 1500 cilvēku apkrāpšanu, pārliecinot viņus, ka viņi laimējuši loterijā.

Spānijas policija sadarbībā ar FIB arestus galvenokārt veica Madridē un tās apkārtnē.

Policija ziņo, ka lielākā daļa krāpniecības upuru ir Eiropas Savienības un ASV pilsoņi.

Krāpniecības shēma bija vienkārša - cilvēkiem tika izsūtītas vēstules, kas informēja, ka viņi it kā laimējuši loterijā, un lūdza pārskaitīt 900 eiro, lai nauda varētu tikt viņiem nosūtīta. 900 eiro prasīšana tika pamatota ar nepieciešamību segt administratīvās izmaksas un nodokļus.

Policija lēš, ka ļaundari ik dienu izsūtījuši tūkstošiem parasto un e-pasta vēstuļu. Lai krāpnieciskā shēma noziedzniekiem nestu peļņu, bija vajadzīgs, lai viltus paziņojumiem noticētu kaut tikai viens no tūkstoša cilvēku, kuriem vēstules izsūtītas. Apkrāpto vidū ir arī kāds ASV anglikāņu baznīcas bīskaps.

Bandas meklējumi sākās jau pagājušā gada maijā, kad Madrides lidostā tika atrastas tūkstošiem identiska satura vēstuļu, kas bija domātas adresātiem Amerikas Savienotajās Valstīs. Operācijas ietvaros 30 mājās un birojos konfiscēti tūkstošiem datoru, mobilo telefonu un arī 60 000 vēl nenosūtītu vēstuļu.

Izkrāptā nauda varētu sasniegt pat 170 miljonu eiro apmēru, jo lielākā daļa upuru visdrīzāk tā arī nav vērsušies policijā, jo kaunas par savu lētticību, uzskata izmeklētāji.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu