JL rosina māmiņu algu maksāt līdz 3 gadu vecumam (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija "Jaunais laiks" (JL) iesniegusi Saeimā grozījumus likumā, kas paredz māmiņu algas maksāt līdz bērna trīs gadu vecumam, žurnālistus informēja JL frakcijas deputāte Ausma Kantāne.

JL rosina, ka par bērna pirmo gadu māmiņas alga tiktu maksāta līdzšinējā apmērā - 70% no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksas algas.

Savukārt sociāli neapdrošinātām personām, kuras patlaban saņem 68 latus, JL rosina piešķirt māmiņu algu 70% apmērā no minimālās mēnešalgas, kas būtu 112 lati.

Par bērna otro gadu JL pašreizējo 30 latu vietā, kas tiek izmaksāti vienam no bērna vecākiem, rosina maksāt 60% no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksas algas, bet sociāli neapdrošinātājiem - 60% no minimālās algas.

Par trešo gadu JL pašreizējo astoņu latu vietā rosina maksāt 50% no vidējās apdrošināšanas iemaksas algas, bet sociāli neapdrošinātājiem - 50% no minimālās algas.

Minēto grozījumu pieņemšana palīdzētu atrisināt samilzušās problēmas ar bērnudārziem, uzskata Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane (JL).

Brigmane informēja, ka šogad 16 tūkstoši bērnu stāv rindā, lai iekļūtu bērnudārzā, un māmiņu algu maksāšana līdz trīs gadu vecumam palīdzētu novērst šo problēmu. Tas arī būtu labs signāls, ka valsts rūpējas par ģimenēm un bērniem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu