Atklāta slavenību briljantu izstāde video (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izstādē "Diamond Divas", kas tika atklāta 10. aprīlī Antverpenē, vienā no pasaules lielākajiem dimantu ražošanas un tirdzniecības centriem, apskatei izliktas dārglietas, kas rotājušas tiešām zvaigžņu rokas kaklu un galvu. To skaitā Merilinas Monro, Sofijas Lorēnas un Madonnas.

Izstādes galvenais eksponāts ir "Moon of Baroda" – kaklarota ar 24,04 karātu lielu kanārijdzeltenu dimantu. Izstādes katalogā lasāms, ka šis akmentiņš tika atrasts 15. gadsimtā Indijā un vairāk nekā 500 gadus bijis Indijas maharadžu dārgums, taču tad 19. gadsimta vidū tas pazūd, lai no jauna parādītos 1926. gadā Losandželosā. 1953. gadā filmas „Džetlmeņi izvēlas blondīnes” reklāmas kampaņas ietvaros to nēsā Merilina Monro. Tā ir tā pati filma, kurā tiek dziedāta vecā dziesma par dimantiem kā meiteņu labākajiem draugiem. Otrs ievērības cienīgs eksponāts – čūskas formas kakalarota, kuru pēc meksikāņu aktrises Marijas Feliksas pasūtījuma 1968. gadā darināja "Cartier" nams. Kaklarotā izmantoti dimanti, emalja, kā arī platīns un baltais zelts. Iespaidīga ir arī "Lachrymosa" dimantiem rotātā sejas maska, aiz kuras kautri slēpās Elizabete Teilore kādā no Rotšilda organizētajām ballītēm. Šai mirdzošajā nieciņā iestrādāti dimantu kopsvars ir 136 karāti. Apskatāmas arī rotas, kurās Sofija Lorēna mirdzēja 1993. gadā žurnāla "Vogue" lappusēs. Nevīstoši slavenā Madonna noteikti neaizmirsīs tiāru, kura viņu krāšņoja 2000. gada decembrī, kad viņa salaulājās ar Gaju Ričiju. Šī galvasrota izgatavota 1910. gadā, un tās 765 dimantu kopsvars ir 78 karāti. Izstāde Antverpenē apskatāma līdz 8. jūnijam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu