Meitenes melnbaltās svītrās (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaidrs ir viens: melnbalti strīpaini krekli, džemperi vai T-krekli ir un paliek viens no šīs sezonas visstilīgākajiem apģērba gabaliem. Jūrnieku tēmu katru gadu aizgūst tikpat kā visi lielākie pasaules modes nami.

Šis stils valkāt jūrnieku drēbes kļuva populārs 60. gados. Kā vienu no tā laika galvenajiem melnbalto svītru cienītājiem var minēt pasaulslaveno Endiju Vorholu (Andy Warhol). Tas bija laiks, kad visi aktieri un arī mūziķi uzskatīja par savu pienākumu iegādāties melnbalti svītrainus apģērba gabalus.

Salīdzinot tā laika fotogrāfijas ar šodienas žurnālu vākiem, ir grūti nepamanīt, kā mūsdienu slavenības cenšas atdarināt 60. gadu modes gaumi. Galu galā teicienam „viss jaunais ir labi aizmirsts vecais” ir sava taisnība.

Mūsdienu slavenības gan neapmierinās tikai ar vienkāršu T-kreklu iegādi. Modes dizaineri ir parūpējušies par melnbalto svītru elementiem, sākot no apaviem, zeķēm un biksēm, līdz pat krekliem, šlipsēm un cepurēm.

Neaizmirsīsim arī par 60. gadu franču un itāļu filmām, kas tajā laikā ļoti ietekmēja cilvēku ģērbšanās stilu. Aktrises Brižita Bardo, Sofija Lorēna ir tikai dažas no pirmajām tā laika kinozvaigznēm, kas bija uzticīgas tieši melnbaltajām strīpām gan kinostudijā, gan arī ārpus darba.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu